Programkereső

Mesenép titkos kulisszajárással

Hatalmas közönségsiker kíséri az Alba Regia Táncegyüttes Mesenép című családi társas-tánc-játékát, melyet 2024. február 9-én, pénteken 18 órakor különleges meglepetéssel hoznak el a Malom utca Táncházba.

Mesenép kulisszajárással

Több mint egy éve hatalmas közönségsiker kíséri a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes Mesenép című családi előadását, melyet Novák Péter rendezésében, Majoros Róbert és Molnár Gábor koreográfiáival és ifjabb Csoóri Sándor „Sündi” zenéjével mutattak be. A társas-tánc-játékot 2024. február 9-én, pénteken 18 órakor újra előadják a Malom utcai Táncházban, ahol a gyermekek számára ismét különleges meglepetéssel készülnek. Az előadásra szóló belépőjegyek kiváló ajándékok lehetnek akár a mikulásputtonyba, akár a karácsonyfa alá csempészve is. 

A jövőre 75 éves Alba Regia Táncegyüttesről köztudott, hogy tagjai nem hivatásos táncosok: pedagógusok, orvosok, mérnökök, rendezvényszervezők, katonák, egyetemisták, akik számára a tánc hobbi. Tánctehetségüket számtalanszor bebizonyították, 2023 augusztusában állami kitüntetésben is részesültek. A Mesenép társas-tánc-játékkal még többet megtudhattunk róluk: nemcsak kiváló táncosok, hanem remek mesélők és énekesek is, sőt, a színpadra csábított gyermekekkel is fantasztikusan szót értenek. 

A Mesenép tanítómesék gyűjteménye, hol a méltó jutalom, hol a büntetés az igazságosság tükrében kerül mérlegre, s a döntő szó a közönségé. Az együttes egyestés táncprodukciója a „színházszerűséget” előtérbe helyezve szeretné népszerűsíteni a tradicionális paraszti tánckultúra formanyelvére épülő színpadi táncművészeti ágat, külön figyelmet fordítva a különböző generációk megszólítására felnőtt, gyermek és ifjúsági korosztályban. Közvetlen színházi élményként a nézőkkel együtt értelmezik a társadalmi és erkölcsi normákat, azok emberi mivoltunkra gyakorolt hatásait e meséken keresztül – mindezt megannyi zenével és tánccal, a Kárpát-medence soknemzetiségű népi kultúráját bemutatva. A tájegységeken és korszakokon átívelő produkcióval nagy utat tesznek meg az élet ugróiskolájában, tanulságos epizódokon át jutva el a közösség örök élményének, megtartó erejének tapasztalásáig: mi magunk vagyunk, vagy lehetünk a mesenép! 

A hatalmas közönségsikerre való tekintettel az előadás végén a gyermekeket Majoros Róbert vezetésével ismét titkos kulisszajárásra hívják, ahol találkozhatnak a bátor Főhőssel, a hisztis Királylánnyal, a talán nem is olyan félelmetes Óriással, a bájos boszorkányokkal és természetesen a daliás vámszedőkkel is.

Az Alba Regia Táncegyüttes 2024. február 9-én, pénteken 18 órakor kezdődő családi előadására belépőjegyet a https://jegy.artefolk.hu weboldalon vásárolhatnak.

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Malom utca 6.