Programkereső

Aranyat érő beszélgetések: Péntek Imre és Farkasi Csilla

Ingyenes
A költészet napjához közeledve egy költő, író lesz az Aranyat érő beszélgetések című sorozatunk vendége. Péntek Imre és felesége, Farkasi Csilla emlékeikről, irodalomról, a kultúrának szentelt közös életükről beszélgetnek Bokros Judittal.

A Magyarország Babérkoszorúja- és József Attila-díjas Péntek Imre régóta kötődik Székesfehérvárhoz: korábban dolgozott a Fejér Megyei Hírlapnak, majd az Árgus című folyóirat főszerkesztője volt 2003-ig. Később visszatért szülőföldjére, és a zalaegerszegi Pannon Tükör című folyóirat élére állt, nemrég azonban újra Fehérvár lett az otthona. Időközben számos verseskötete jelent meg, de művészeti témájú esszéket, kritikákat is közölt, ilyen jellegű könyve is napvilágot látott. A mai napig aktív, részt vesz Székesfehérvár kulturális, irodalmi életében.

A hétköznapokban társa és segítője felesége, Farkasi Csilla, aki korábban ugyancsak aktív szereplője volt a székesfehérvári, majd a zalaegerszegi kulturális életnek. Vezetett például diákszínjátszókört, volt művészeti titkár. Emlékeikről, irodalomról, a kultúrának szentelt közös életükről beszélgetünk majd  - ajánlja a rendezvényt a házigazda, Bokros Judit újságíró.

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Köfém lakótelep 1.