Programkereső

Dés László-Geszti Péter-Békés Pál: A dzsungel könyve

musical két felvonásban a Pannon Várszínház Veszprém előadása. A Kipling-regény alapján készült rendkívül népszerű musical a dzsungelt, mint emberi társadalmunk tükörképét értelmezi.

musical két felvonásban a Pannon Várszínház Veszprém előadása

A Kipling-regény alapján készült rendkívül népszerű musical a dzsungelt, mint emberi társadalmunk tükörképét értelmezi. Ebben a valóságban az emberi tulajdonságokkal felruházott vadak létünk jobbik felét képviselik: kemények, de őszinték, a dzsungel-társadalom a természet áthághatatlan, szigorú törvényei szerint él. Az itt felnevelkedő Maugli megvívja nagy küzdelmeit, de az emberi társadalom számító, sokszor aljas erőivel szemben csaknem alulmarad. Ám egy, csak a homo sapiensre jellemző erő mégis visszahívja az emberek közösségébe: a szerelem. A darab megrázó fináléjában egy új emberpár, korunk Ádámja és Évája áll szemben a megváltásra váró világgal. 

Az izgalmas és szép jelenetek zenei világa megrázó, felemelő és sokszor ellenállhatatlan humorral teli. A dalok, a szövegek ironikus rétege fergeteges szövegpoénokkal, kiemelkedő zenei stílusparódiákkal valósul meg. A dzsungel könyve azon ritka produkciók egyike, mely mindenekelőtt az ifjúságnak szól, ám életmodell-jellege minden korosztály számára alapvető felismeréseket, élményeket, katarzist nyújt. 

Maugli: Németh Ádám 
Gyermek Maugli: Kiss Ábel
Akela: Keresztesi László
Bagira: Pap Lívia
Balú: Hédl-Szabó Dániel / Molnár Ervin
Ká: Kovács Ágnes Magdolna
Sir Kán: Zayzon Csaba
Csil: Molnár Ervin / Budai Márton Zoltán
Túna: Magashegyi Nóra
Buldeo: Kiss Dávid 

A dzsungel állatai és emberei:

Szelle Dávid, Kátai Norbert, Kiss Máté, Budai Márton, Schvéder Levente, Burián András, Göndör Dávid, Z. Kovács Gábor, Szabó Lajos, Guba Ákos, Pintér Zoltán Dániel, Csabai Pál

Kárpáti Barbara, Holczer Réka, Hercsik Rebeka, Farkas Rebeka, Balázs Petra, Magyar Zsuzsanna, Szél Noémi, Ignácz Laura, Simonyai Lujza, Burger Dóra, Holczer Dorka, Farkas Fruzsina, Göde Izabella, Baukó Zengő, Kozma Regina Szonja, Lantos Luca Liza, Kiss-Kocsis Manka, Cseh Viktória Kiara, Balázs Nikolett, Baukó Csenge, Kovács Zsófia

Díszlet-jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
Zenei vezető: Regovics Zsuzsa
Koreográfus: Krámer György, Bóbis László
Társulatvezető: Szelle Dávid


Jegyár: 7000 Ft
Jegyek hamarosan elérhetők a jegy.hu oldalon.
Jegy előregisztráció:
info@csajaghylauraszinpad.hu
Az előregisztrált jegyek megvásárlására közvetlenül az előadás előtt lesz lehetőség.

A belépőjegy feljogosít a Liszt Művészház megtekintésére is. 

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Kápolnásnyék, Vörösmarty utca 31