Programkereső

Fehérvár Szalon 2024 – Képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás

Ingyenes
Fehérvár Szalon 2024 – Képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás megnyitóval egybekötött díjátadóra szeretettel várunk mindenkit szeptember 13-án pénteken, 17 órakor.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szent István Király Múzeum szeretettel meghívja Önt, családját és barátait a kiállítás ünnepélyes megnyitására és a díjak átadására a Szent István Király Múzeum Országzászló téri emeleti kiállítótermébe.


Bevezetőt mond:

Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatója


Köszöntőt mond és a díjakat átadja:

Lehrner Zsolt, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere


A kiállítást megnyitja:

Salamon Júlia, kulturális munkás, kurátor


A Fehérvár Szalon kiállítássorozatot több évtizede indította el Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. A hosszú múltú hagyomány célja nyilvánvalóan időszakonként változott, de az állandó motiváció mindenképpen az, hogy kétévente láthatóvá váljon, kik és milyen műfajokban, médiumokban, milyen témák által motiválva hoznak létre műveket a városban. A kiállítási programok szalon-típusú tárlatainak mai jelentőségéről számos vélemény él, ám mégis azt mondhatjuk, hogy általuk, sok szempontból, egy közelítően pontos és hiteles összkép rajzolatát kaphatjuk a mindig aktuális mikro -és makrokörnyezetünk működéséről és állapotáról. Az így egybegyűjtött munkák – a maguk speciális és sajátos szempontrendrendszerén keresztül működve – lehetőséget biztosítanak az egymás mellett futó számos értelmezési út találkozására.

A tárlatra való beadás a kezdetektől szabad, nem kötődik szakmai iskolai végzettség meglétéhez vagy művészeti egyesületi tagsághoz, de a Székesfehérvárhoz való kötődés (mai vagy korábbi lakóhely, munkahely) elvárt.

 

Az idei évben a független szakmai zsűri három alkotó pályamunkáját díjazza majd.

A zsűri tagjai: Salamon Júlia /kulturális munkás, kurátor/, Huth Júliusz /művészettörténész, a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet munkatársa/ és Fusz Mátyás /a Magyar Képzőművészeti Egyetem, Művészeti Anatómia, Rajzi és Geometria Tanszékének adjunktusa/.


A kiállítás a Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával valósul meg.


A tárlat megtekinthető 2024. október 13-ig, keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között.


Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Országzászló tér 3