Programkereső

Irány Fehérvár! – múzeumpedagógiai foglalkozás

Múzeumpedagógiai foglalkozásra hívunk minden érdeklődő iskolás csoportot október 3-án csütörtökön 10 órakor a Szent István Király Múzeum – Rendház épületébe. (Székesfehérvár, Fő u. 6.)

Múzeumpedagógus kollégáink idén ősztől minden hónap első és harmadik csütörtökén a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban a Hadimustra – A magyar hadtörténet évszázadainak emlékei című kiállításhoz kapcsolódva tartanak tematikus napokat, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődő iskolás csoportot!

A tematikus napokon tartott múzeumpedagógiai foglalkozásokon a fiatalok interaktív módon ismerkedhetnek meg jobban a magyar hadtörténelem jelentős eseményeivel: a várháborúk korával, a Rákóczi- és az 1848/49-es szabadságharccal, valamint az első és második világháborúval. Az ismeretátadás mellett természetesen lehetőség nyílik az adott korszakból származó fegyverek, ruházat és felszerelési tárgyak pontos másolatainak kézbevételére is!

Október 3-án az alábbi (16. és 19. század közötti tematikájú) foglalkozásainkra várjuk az érdeklődőket: Végek Vitézlő Iskolája; Rákóczi a hadak élén; Híresek és hírhedtek 1848–1849-ben; „Aradi vár, aradi vár, halál völgye”; A szabadságharc fegyverei 1848–1849; Huszármese; Fel, fel vitézek a csatára!

 

Foglalkozásainkról bővebben a https://militaria.hu/muzeumpedagogia/muzeumpedagogiai-foglalkozasok - oldalon tájékozódhatnak.

A programokról további részletek és regisztráció a bejelentkezes@szikm.hu – e-mail címen.

Találkozzunk Fehérváron, a múzeumpedagógiai hadimustrán! 

 

Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fő u. 6