Programkereső

Pünkösdi királyság

Ingyenes
Szórakoztató családi programot szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ június 4-én, szombaton 14.00–17.00 óra között az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében és színháztermében, a belépés ingyenes.

A gyerekek a kertben sok-sok szórakoztató fajátékot próbálhatnak ki és kézműves foglalkozáson is részt vehetnek, délután négykor pedig A papucsszaggató királykisasszonyokkal találkozhatnak a színházteremben. Az interaktív népmese főhősei, a királykisasszonyok minden éjjel eltűnnek és senki sem tudja megmondani, hol voltak és mit csináltak, de egy éjszaka több pár papucsot is elszaggatnak fejenként. Sokan próbálják megfejteni, merre járhatnak éjjelente, de hiába, mert a királykisasszonyok mindenkit elaltatnak álomporral. Az öreg néne tanácsára a juhászlegény azonban nem issza meg a kupába töltött italt, így a láthatatlanná tévő köpenyével megoldja a rejtélyt.

A Magyar Népmese Színházat a Zanotta Art Kulturális és Művészeti Egyesület hozta létre, célja, hogy feldolgozza a magyar népmese irodalom legértékesebb gyöngyszemeit. A társulat fontosnak tartja a hagyományok bemutatását, a mesejátékokat élő zenével kísérik, autentikus hangszerekkel.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fiskális út 93.