Programkereső

III. Európai Art Mozi Nap

Október 14-én, vasárnap Európa ismét mozizni megy! A CICAE – Art Cinema és az Europa Cinemas által már harmadszor megszervezett esemény célja az európai filmek sokféleségének népszerűsítése és az európai art mozik létezésének demonstrálása. A III. Európai Art Mozi Naphoz idén is csatlakozott a székesfehérvári Barátság mozi.

III. Európai Art Mozi Nap, október 14., vasárnap:

10.30  Egri csillagok – magyar történelmi film, 145 perc, 1968

13.00  Bergmann 100 – svéd-norvég dokumentumfilm, 117 perc

15.15  Egy nap – magyar játékfilm, 99 perc

17.00  A bűnös – dán thriller, 85 perc

18.30  Ruben Brandt, a gyűjtő – magyar animációs akció-thriller, 96 perc

20.30  A szent és a farkas – olasz film, 125 perc

Az Európai Art Mozi Nap társszervezője az 1992-ben alapított Europa Cinemas, amely 42 ország mintegy 600 városában közel 1000 mozival, összesen két és félezer moziteremmel rendelkezik – ez az első mozihálózat, mely az európai filmekre fókuszál.

A különleges naphoz csatlakozott hazai mozikban magyar és európai filmek láthatók, jóval a hivatalos hazai premier előtt – a fehérvári mozi az Art-Mozi Egyesület által kiválasztott hat film mindegyikét műsorára tűzi. A magyar filmek sorában látható lesz a felújított Egri csillagok, a hazánkat idén Cannes-ban képviselő Egy nap, és persze az új magyar animációs akció-thriller, a Ruben Brandt, a gyűjtő sem hiányozhat a műsorból. Az új európai filmek közül az olasz A szent és a farkas, a skandináv krimik vonulatába tartozó dán A bűnös és a svéd-norvég Bergmann 100 című dokumentumfilm látható a válogatásban.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló