Programkereső

PLAN

Ingyenes
Máder Barnabás porcelántervező, Revák Katalin keramikus- és Szabó Anikó textilművész közös tárlata, melyet Szűcs Erzsébet művészettörténész nyit meg 2020. január 17-én, pénteken 18 órakor. Megtekinthető: február 14-ig, keddtől péntekig 10-től 18 óráig. A belépés díjtalan!

A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága tisztelettel meghívja önt, barátait és családját
Máder Barnabás porcelántervező-, Revák Katalin keramikus- és Szabó Anikó textilművész
PLAN című közös tárlatára,
a Pelikán Galériába (Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.).
Megnyitja: Szűcs Erzsébet művészettörténész,
2020. január 17-én, pénteken 18 órakor.
Sajtónyilvános rendezvény!
A tárlat megtekinthető február 14-ig.
Nyitva: keddtől péntekig 10-től 18 óráig.
A belépés díjtalan!

A Pelikán Galéria idei első kiállításán három székesfehérvári születésű fiatal iparművész munkáit nézhetjük meg, akik a Székesfehérvári Művészek Társaságának a tagjai. Máder Barnabás porcelántervező (szül.: 1979), Revák Katalin (szül.: 1989) kerámiatervező és Szabó Anikó (szül.: 1988) textiltervező művésznek nyílik közös tárlata Plan címmel.
Mindhárman a Tóparti Gimnázium művészeti tagozatára jártak, majd különböző művészeti egyetemeken szereztek diplomát. A székesfehérvári mellett több országos művészeti egyesületben is tagok (pl. Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, Szőnyeg Tervezők Társasága Egyesület).
Alkotásaikat több nemzetközi kiállításon is bemutathatták már. Máder Barna 2019-es, Magyarországot ábrázoló Csipke c. munkája első díjat nyert egy Nizzában Kína által szervezett porcelánkiállításon. A fehérvári tárlaton ennek fotódokumentációjával és egy Székesfehérvárt ábrázoló, hasonló technikájú munkával is találkozhatunk.
A kiállításon főként porcelánból és gyapjúból készült munkák láthatók, egy absztrahált, geometrikus és egy mesebeli világ is teret kap.
A kézzel készült egyedi alkotások közül akár vásárolhatunk is.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Kossuth u. 15.