Programkereső

Idősek Világnapja

Ingyenes
Idén is zenés gálaműsorral köszönti szépkorú polgárait a város az idősek világnapja alkalmából: október 2-án, hétfőn 14 órakor az Alba Regia Sportcsarnokba várja a nyugdíjasokat az önkormányzat és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, ahol Szulák Andrea műsorát, valamint a Comenius iskola Csupafül gyermekkórusának dalait élvezheti a közönség. A belépés ingyenes.

Az ENSZ 1991-ben rendezte meg először az idősek világnapját. Azóta a világ sok országában, így hazánkban is évről évre szerveznek programokat ebből az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre, arra, hogy tapasztalatuk, tudásuk révén hasznos tagjai a társadalomnak. Székesfehérvár minden évben gálaműsorral fejezi ki megbecsülését a város idős lakói iránt, akik munkájukkal méltán vívtak ki maguknak tiszteletet az elmúlt évtizedek során. A rendezvény célja a szórakoztatás mellett az, hogy a város köszönetet mondjon szüleink és nagyszüleink generációjának.

A rendezvény hagyományos helyszíne az Alba Regia Sportcsarnok, ahol ebben az évben október 2-án, hétfőn délután két órakor kezdődik a program. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszöntője után a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola Csupafül gyermekkórusa áll a közönség elé. A gyerekek jól ismert dallamokat „hoznak magukkal”, elhangzik Bródy János Mindannyian mások vagyunk, a Beatles Yesterday és a Sprint együttes Postakocsi című dala. A kórust Bartha Melinda vezényli.

A diákok után Szulák Andrea Nem csak a 20 éveseké a világ című műsora következik. Szulák Andrea több műfajban is sikeres, sokoldalú művész. A 80-as években külföldön dolgozott tánczenészként, 1990-ben, a Neoton Família kettészakadása után az új Neoton énekesnője lett, majd két évig dolgozott a Rapülők zenekarral. Kétszer is megválasztották az Év énekesnőjének, lemezei közül több aranylemez lett. Televíziós karrierje 1998-ban indult a Ki vagyok én? című műsorban, a kétezres évek elején több országos televízióban is saját műsort kapott. Színházi pályafutása is 1998-ban kezdődött a Hotel Menthollal, az Operettszínházban, ahol 2013-ban az Év musical színésznőjévé választották. Játszott a Madách Színházban, a Játékszínben, de sikerrel szerepelt Győrben és Veszprémben is. Színházi alakításai mellett több játékfilmben is láthatta a közönség. 2022-ben Máté Péter-díjjal ismerték el munkásságát.

Az időseket köszöntő gálaműsorra ingyenes a belépés.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Gáz utca 19.