Programkereső

A Kondor Kör kiállítása

Ingyenes
A Kondor Kör alkotóinak munkáiból nyílik kiállítás 2023. február 7-én, kedden 18 órakor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A harminchárom kiállító tárlatát Schrenk Rita Anna, a Kondor Kör vezetője nyitja meg, közreműködik Csörsz Rumen István és Palócz Réka, a Musica Historica Együttes tagjai, valamint Vágó Bendegúz versmondó. A kiállítás március 10-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

A város egyik legrégebbi alkotóműhelye, a közel fél évszázados múltra visszatekintő Kondor Kör azzal büszkélkedhet, hogy az idejáró fiatalok szinte mindegyike bekerült a vágyott művészeti oktatási intézménybe. Sok, ma már ismert művész volt tagja a körnek, a képzőművészek mellett iparművészek, építészek, restaurátorok, rajztanárok is indultak innen: Borsos Lőrinc, Gosztola Kitti, Jakatics Veronika, Kis Róka Csaba, Nemes Márton, Tranker Kata, Falvay Miklós vagy Varga Gábor Farkas nevét a város határain kívül is ismerik a művészetkedvelők.

Mostani kiállításukon harminchárom alkotó – Akermann Valéria, Czinege Regina, Deák Balázs, Dobos Linda, Dobos Noémi, Domonkos Rita, Eliás Tamás, Erdei Edit, Hegedüs Csenge, Horváth Borbála, Józsa Nikolett Misu, Kalmár Gyöngy, Kertész Adél, Knitlhoffer Anikó, Knitlhoffer Ramóna, Kulcsár Bianka, Mara Kinga Villó, Maron Veronika, Mátrai T ábita, Nemes-Mihályi Erika, Németh Krisztián, Rátkai Anna, Sallér Anna Eleonóra, Sárközy István, Schável Anna, Schrenk Rita Anna, Soproni Gréte, Szebik K. Vilmos, Szűts Angéla, Truzsi-Nagy Balázs, Venczel Zsuzsi, Vizvári Tünde és Zsille Hajnalka – munkáit ismerheti meg a közönség.

A kiállítást Schrenk Rita Anna, a Kondor Kör vezetője nyitja meg február 7-én, kedden 18 órakor, közreműködik Csörsz Rumen István és Palócz Réka, a Musica Historica Együttes tagjai, valamint Vágó Bendegúz versmondó. A kiállítás március 10-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.