Programkereső

David Lynch: Veszett a világ (1990)

Digitálisan felújítva újra a mozivásznon. Sailor éppen a börtönből szabadult. Találkozik szerelmével, Luluval és közösen megszöknek a lány vallási fanatikus anyja elől, aki ellenzi a kapcsolatukat.

Dráma, romantikus

Wild at Heart
1990

Szereplők Nicolas Cage, Willem Dafoe,
Laura Dern, Diane Ladd
Rendező David Lynch
Premier 1991. május 17.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 4 perc

Sailor Ripley éppen a börtönből szabadult. Találkozik szerelmével, Luluval és közösen megszöknek a lány vallási fanatikus anyja, Marietta, elől, aki ellenzi a kapcsolatukat. A fiatalok elindulnak New Orleans felé. Nem is sejtik, hogy a nyomukban van az anya által felbérelt magándetektív, Farragut, akinek feladata, hogy keresztezze a terveiket. Marietta azonban biztosra akar menni, ezért egy kegyetlen kábítószer-kereskedőt is utánuk küld ugyanezzel a megbízatással. Sailor és Lulu egyre furcsább emberekkel találkozik az útjuk során.

David Lynch pályájának fontos állomása az 1990-es Cannes-i Filmfesztivál fődíját kiérdemlő és mára kultuszfilmmé vált Veszett a világ, amely szórakoztató és intellektuálisan felvillanyozó egyszerre. A hagyományos műfajok között lavírozó, kulturális utalásokban gazdag történet a szülői tiltás és a társadalmi korlátok ellen lázadó Sailor és Lulu szerelme körül forog.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló


Ápr 09. 17:30

Tökéletes napok

Már 12. 20:00

Érdekvédelmi terület

Ápr 04. 20:00

Szegény párák

Ápr 02. 17:30

Téli szünet

Ápr 03. 17:40

Semmelweis

Ápr 19. 20:00

Ki hitte volna?