Programkereső

Filo-Café - Hősiesség

Ingyenes
Mit szeretünk a hősökről szóló történetekben? Miért tekintünk valakit hősnek vagy példaképnek? Hogyan férhet bele a hétköznapjainkba a hősiesség? Mi közünk van a mítoszok és mesék hőseihez?

Mostani világunk olyan komoly természeti, társadalmi és gazdasági nehézségekkel küzd, amiknek megoldásához vagy az átvészeléséhez kevésnek érezhetjük magunkat. Mentsen meg minket valaki! Legyen az egy szuperhős, a mesterséges intelligencia vagy egy idegen faj, mert úgy tűnik, mi emberek egyre rosszabbat hozunk ki a világunkból. De egyszerű egyénként valóban nem tehetünk semmit? Miért érezzük úgy, hogy nem akarunk hősök lenni, milyen belső gyengeségek akadályoznak meg minket ebben?

Ugyanakkor a lelke mélyén mindenki vágyik arra, hogy jobbá váljon, és így egy kicsit hozzátehessen a világhoz. Minden ilyen emberben ott él a mindennapok hőse, aki nem sajnálja az erejét arra, hogy álmaiból, legnemesebb törekvéseiből minél többet megvalósítson. Hiszünk-e abban, hogy a magunk szintjén, helytállással és önkéntességgel, mi is hőssé válhatunk? Milyen képességekre lenne szükségünk ehhez?

A hősiesség azt jelenti, hogy minden napunkban keressük személyes próbáinkat, amelyek megmozgatják az összes erőnket, a fizikaitól az intelligencián át, egészen a lélek finom szintjéig. Olykor elbukunk, de ugyanannyiszor, ahányszor csak szükség van rá, fel is tudunk állni. Legyünk mindannyian hősiesek: váljunk jobbá, legyünk tisztábbak, becsületesebbek és racionálisabbak, segítsünk másokon, követve a természet törvényeit, amelyek kivezethetnek bennünket egy nehéz kor labirintusából!

Szeretettel várunk Benneteket a Hősiesség című következő Café beszélgetésen!

Mi is az a Filo-Café? https://filozofiaikavehaz.blog.hu/2012/05/12/mi_ez_a_filozofiai_kavehaz
Keresd a Filo-Café zárt csoportot: https://www.facebook.com/groups/239621509720772
 
A Filo-Café csapata

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Várkörút 21.