Programkereső

Kojot négy lelke

Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

Animáció

As Long As the Grass Grows
2023

Szereplők Hangok: Bozsó Péter, Papp János,
Pikali Gerda, Széles Tamás,
Scherer Péter, Kautzky Armand
Rendező Gauder Áron
Premier 2023. március 16.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 46 perc

A Nyócker! rendezőjének új animációs filmje az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

Gauder Áron a Nyócker! című animációs filmmel korábban nagy szakmai és közönségsikert aratott. A Kojot négy lelke filmterve előtt Gauder Áron és a gyártó Cinemon Entertainment két rövidfilmet készített indián mesék alapján (Kojot és a szikla, Kojot és a sápadtarcú), amelyek jelentős nemzetközi fesztiválsikereket értek el, és világszerte számos díjat gyűjtöttek be. A kisfilmekhez a rendező az indiánjáték szülőatyja, Cseh Tamás által 2006-ban felmondott indián meséket vette alapul. A Kojot négy lelke 100 alkotó több mint ötévnyi munkájának eredménye. A most elkészült egészestés animációs film forgatókönyvírója a rendező mellett a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett, Kossuth-díjas Bereményi Géza (A tanítványok, Eldorádó, A turné).

Az olajvezetékek lefektetése kapcsán kerül szembe egymással egy nagyvállalat és a fiatal indián őslakosok: cég az indiánok szent földjén akar olajvezetéket fektetni, ledózerolva a törzs szent hegyét is, így a film teremtő erejű látásmódjának van kortárs kivezetése is. Mi, emberek azt hisszük, hogy különlegesek vagyunk, miközben  lassan elpusztítjuk a környezetünket. Az indián őslakosok azonban tisztában vannak vele, hogy az emberiség csak egy apró szelete a teremtett világnak. A film az egymás és a Föld iránti közös felelősségünkről szól.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2023.04.06.csütörtök17:30
2023.04.19.szerda17:00
2023.05.20.szombat15:30

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1