Programkereső

Jazzpéntek: Fekete-Kovács–Szabó–Tóth trió

Júniusban ismét szól a jazz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban: június 16-án, pénteken 19 órától a Fekete-Kovács–Szabó–Tóth trió ad koncertet a Fürdő sori épületben.

A Jazzpéntek sorozat ezután nyári szünetet tart, de ősszel újra lesznek koncertek a Fürdő sori épületben. A júniusi Jazzpéntekre június  elsejétől lehet jegyet váltani a helyszínen és online a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon 1500 forintért.

Júniusban folytatódnak a jazzestek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A következő esten a Fekete-Kovács–Szabó–Tóth trió játékát élvezheti a műfajt kedvelő a közönség a házban. A 2020-ban alakult zenekar tagjai a magyar és nemzetközi jazz- és könnyűzenei élet aktív muzsikusai, akik Budapesten találtak egymásra. Instrumentális zenéjükben hangsúlyt kapnak a groove-ok, amelyeket improvizatív és szabad zenei elemek fognak közre. A hangszerek akusztikus hangjait elektronikus effektekkel színező trió végül közös hangfestményt alkotva egy kísérletező, stílusok határain kívül mozgó szintézist hoz létre, amely egyfajta – korunk zenei és társadalmi hatásaiból táplálkozó – kulturális reflexió.

A Liszt Ferenc-díjas előadóművész, Fekete-Kovács Kornél (szárnykürt, trombita, effektek) a Modern Art Orchestra művészeti vezetője. Zeneszerzőként és előadóként egyaránt elismert és aktív tagja a magyar kortárszenei, és jazzéletnek.

A jazz, világ- és könnyűzenei előadók dobosaként ismert Szabó Dániel Ferenc (dobok, elektronika) számos albumon működött közre zenészként, többek között a Mörk, a New Fossils, a Gyémánt Bálint Trió és a Pátkai Rozina Quartet tagja. 2020-ban Lakatos Ablakos Dezső Jazz-előadóművészeti ösztöndíjas, 2019-ben a Mörk zenekarral „Az Év Junior Könnyűzenei Alkotójána”k járó Artisjus-díjat, 2020-ban pedig Fonogram díjat nyert.

A gitáros, nagybőgős zenész, zeneszerző Tóth István 2017-ben szerezte mester diplomáját az Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán. 2013-ban elnyerte a montreux-i jazzgitár-verseny különdíját. Jelenleg a Tálas Áron Trió, a Laiho és a New fossils zenekar állandó tagja.

A koncertre június elsejétől lehet jegyet váltani 1500 forintos áron a helyszínen, hétfőtől péntekig 8–16 óra között és online is. A rendezvényen büfé is üzemel.

Online jegyvásárlás »

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, Székesfehérvár, Fürdő sor 3.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.