Programkereső

Öko családi délután Alsóvárosban

Ingyenes
Zenés, mesés, játékos formában szerezhetnek ismereteket az ovis, kisiskolás korú gyerekek, akik június 18-án, vasárnap részesei lesznek az Alsóvárosi Közösségi Ház 15 órakor kezdődő öko délutánjának: a Lim-Lom mese és az Állatok olimpiája című előadások mellett kézműves foglalkozás is várja a családokat az ingyenes rendezvényen.

Nem lehet elég korán kezdeni – a mondat a környezeti nevelésre nagyon is igaz a kijelentés. Az Alsóvárosi Közösségi Ház családi programja erre kínál alkalmat június 18-án, vasárnap délután. A három órakor kezdődő ingyenes eseményen elsőként a Lim-lom mesét láthatják/játszhatják majd a gyerekek: a környezetóvó bábos előadáson egy mese keretében Koltay Eszter környezetkutató és Sőnfeld Mátyás, zeneterapeuta, dalszerző-gitáros beszélget a gyerekekkel a szelektív hulladékgyűjtésről. A Lim-Lom mese az erdőben játszódik, ami az emberek gondatlan viselkedése miatt sajnos már nem olyan tiszta, mint régen. A mese hősei a hulladékból készült, marionett jellegű bábok: Papír Robi, Szatyor Aranka, Pityóka Pál, Bádog Andor, akik a természet körforgásába szeretnének visszatalálni – ehhez PityPanni, az erdő tündére és Jonatán, a zenélő almafa a gyerekek segítségét kéri. Az interaktív előadásban a gyerekek együtt énekelnek, zenélnek, játszanak a szereplőkkel – és sok hasznos dolgot is megtanulnak a mese végére.

Fél ötkor kezdődik a Hangoló Zenés Gyerekszínház műsora: „Nem lehetsz mindenben első, lelkesedjél, az a fő!” – éneklik együtt az erdei tisztáson összegyűlt állatok az Állatok olimpiáján, miután összemérték ügyességüket például távolugrásban, célba dobásban vagy éppen páros lábon ugrálásban. Az interaktív zenés, bábos és sok mozgással járó műsorba a közönséget is bevonja az előadó, Nemes László, aki már több mint harminc éve viszi műsorait a gyerekekhez.

A program ideje alatt kézműves foglalkozáson is részt vehetnek az érdeklődők az Alsóvárosi Közösségi Házban, amely a Szárcsa utca 37. szám alatt található, a Sóstó Vadvédelmi Központ területén. Az eseményre kitelepül a Gaja Környezetvédő Egyesület is öko és napelemes játékokkal, ezen kívül izgalmas feladványokat tartalmazó öko logikai szabadulós dobozok szereznek majd tartalmas és kalandos kikapcsolódást a családoknak.

 

Részletes program:

15.00–18.00 Kézműves foglalkozás, öko és napelemes játékok, öko szabadulódoboz

15.00 Lim-Lom mese

16.30 Állatok olimpiája

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Szárcsa utca 37.