Programkereső

Kisfaludi bormustra

Ingyenes
Régi, lassan két évtizedes hagyománya van a Kisfaludi Bormustrának, amelyet idén június 10-én, szombaton 15 órától rendez meg a Kisfaludi Borbarát Klub és a Kisfaludi Hagyományőrző Kulturális Egyesület a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ közreműködésével a Kisfaludi Közösségi Házban.

A kétezres évek elején indult útjára a kisfaludi bormustrák sora, ahol a helyi borosgazdák bemutathatták boraikat egymásnak és a borkedvelőknek. A mustra lényege a kezdetek óta az, hogy életben tartsák a városrész bortermelő hagyományát és hozzáértő borászok véleményt mondjanak a gazdák borairól.

A rendezvényt a megnyitó után Trenka Máté, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosa indítja azzal a mezőföldi kanásztánccal, amellyet a Duna Televízió Fölszállott a páva című műsorában is láthattunk tőle. A táncot a Bormustrára nevezett borok kóstolója követi, minden borosgazda elmondja, hogyan készítette a bort, majd a szakértők és a jelenlévők beszélgetnek róla.

A mustrára fehér-, rosé- és vörösborokkal ingyenesen lehet nevezni, fajtánként két palackkal. A palackon fel kell tüntetni a termelő nevét, a szőlőfajtát – vagy a bor cuvée voltát – és az évjáratot is. A palackokat a mustra előtti napon, június 9-én, pénteken 17–18 óra között lehet leadni a helyszínen, a Kisfaludi Közösségi Házban Csordás Istvánnak, a Kisfaludi Hagyományőrző Kulturális Egyesület elnökének.

Az ingyenes eseményre nemcsak a bortermelőket, de a borfogyasztókat is várják a szervezők.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Könyves Kálmán utca 10/a