Programkereső

Szent Mihály-nap Szárazréten

Ingyenes
Szeptember utolsó szombatján ismét Szent Mihály-napi családi eseményre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos programjában fellép többek között a Kiskalász duó és Hevesi Tamás, az érdeklődőket egész délután sok játék várja.

A belépés ingyenes.

Részletes program:

16.00  A Kiskalász Duó gyerekkoncertje

17.20   MissCsipop Dance

17.40  Szárazréti Fürge Lábak Tánccsoport

18.00  Hevesi Tamás

14.00–18.00  Gyerekprogramok: szabadulószoba, népi játszó régi edényekkel és terményekkel – kukoricával, búzával, árpával, zabbal, magokkal –, vadnyugati ügyességi játszópark, hajfonás és kontykészítés

Délután két órától várja a családokat a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szeptember 30-án, vasárnap. A gyerekek mellett minden bizonnyal jól szórakoznak majd a szülők is a Kiskalász duó négy órakor kezdődő koncertjén. A duó – Varga Bori és Sántha Gábor, a Kiskalász zenekar alapító tagjai, szerzőpárosa – nagy figyelmet fordít az igényes megszólalásra, csak saját maguk által megzenésített verseket, illetve saját szövegre született dalokat játszik a közönség örömére.

A zenészek mellett táncosok is a nézők elé lépnek: 17.20-kor a MissCsipop Dance csoportjai az idei évben tanult koreográfiákból mutatnak be egy összeállítást, majd 17.40-től a közösségi házban működő Szárazréti Fürge Lábak Tánccsoport adja elő műsorát. Este hatkor egy jól ismert előadó érkezik a színpadra: Hevesi Tamást hallhatja a közönség. A zenész előbb a Névtelen Nulla zenekarral aratott sikereket, utcazenészként bejárta a világot, majd szólókarrierbe kezdett. Az Ezt egy életen át kell játszani című dala igazi sláger lett, az azonos címet viselő album platinalemez lett. A sydneyi olimpia évében Sydney felé című dala az olimpiai csapat indulója lett.

A gyerekeket este hatig sok játék is várja majd: lesz szabadulószoba, népi játszó régi edényekkel és terményekkel – kukoricával, búzával, árpával és zabbal –; emellett egy vadnyugati ügyességi játszóparkban is próbára tehetik magukat. Aki szeretné, különleges hajfonást vagy kontyot is kérhet magának.

A helyszínen büfé működik. A rendezvény sajtónyilvános.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Farkasvermi út 2.