Programkereső

Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora

MEGHOSSZABBÍTVA JÚNIUS 30-IG! 2024. június 25-től 50%-os kedvezményes belépőjeggyel kedveskedik a múzeum a látogatóknak. Időszaki kiállítás a Szent István Király Múzeum – Csók István Képtárban.

Újabb szenzációs kiállításnak ad otthont a Szent István Király Múzeum. A Csók István Képtárban egy egyedülállóan gazdag, több mint száz darabos kollekció lesz látható. A tárlaton egyszerre kapnak helyet a Sanghajból érkező jádéból, bronzból és kerámiából készült tárgyak.

 

„Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora" című kiállításon eredeti ókori kínai tárgyakat ismerhetnek meg a látogatók. Ezek a különleges tárgyak szemléltetik a mindennapokat, a temetkezési szokásokat, az uralkodókat, emellett az érdeklődők megismerkedhetnek a Kína határán élt nomád népekkel is.

 

A tárlat kiemelkedő műtárgya az a halotti uralkodói jáde-páncél, melyet 1460 darab jádelapból állítottak össze aranyszálakkal. A kiállítás a Szent István Király Múzeum és három kínai intézmény – a Shanghai Múzeum, a Xuzhou Múzeum és a Chengdu Régészeti Intézet – partnerségében, a szegedi Móra Ferenc Múzeum, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, valamint a Back&Rosta Kft. együttműködésével jött létre.

 

A kiállítás 2024. január 23-án nyílik és egészen a 2024. június 28-ig lesz látogatható.

Jegyinformáció: www.szikm.hu

A kiállítás sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1.