Programkereső

Outside the Box 2 – Molnár Judit Lilla kooperatív egyéni kiállítása

Ingyenes
Outside the box 2 címmel nyílik meg Molnár Judit Lilla kooperatív egyéni kiállítása a Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) Fürdő sori épületében május 17-én, pénteken 16.10 órakor.

A kiállítás egyfajta (tér)kísérlet, amely a kiállítási időszak folyamán két alkalommal – két új művész koncepciójával – is átalakul.

Molnár Judit Lilla kiállításának célja egy olyan alkotói, együttműködésen alapuló értelmező játék kipróbálása, ahol maga a forma, az anyag vagy a felhasznált szimbólum hívja be a jelentését. A kiállítás elgondolható egyfajta vizuális kísérletként, amely során a jelentéstulajdonítási kényszer felülíródik, és emiatt egy laza, organikusan szerveződő és nyitott jelentésháló jön létre.

A kiállítás címe utalás az úgynevezett outside-the-box thinking-re, egy olyan kreatív ötletelési formára, amely szakít a hagyományosan bevett megközelítésekkel, teret adva új, szabad és innovatív gondolatok megfogalmazásához.

Molnár Judit Lilla (1991, Eger) helyspecifikus installációit személyes élmények és élethelyzetek inspirálják, ezáltal erőteljesen reflektálnak a hazai pályakezdő kortárs képzőművészek korántsem egyszerű helyzetére is. Az alkotó az utóbbi években számtalan hazai és külföldi csoportos kiállításon, illetve rezidencia programon vett részt. Jelenleg a debreceni MODEM Hanyas vagy? című gyűjteményi kiállításán és a nagyszombati Jan Koniarek Gallery Skúter VI nemzetközi tárlaton láthatók művei.

A kiállítást Barna Máté service designer, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója nyitja meg május 17-én, pénteken 16.10 órakor az SZKKK kiállítótermében, a 23. Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül.

A június 14-ig látogatható kiállítás során az asszociatív formák felhasználásával egy helyspecifikus, egész teret betöltő installáció jön létre. A kiállítás ideje alatt a tér két alkalommal is átalakul: a felkért alkotók – Bagi Attila és Kocsi Olga – improvizatív módon újra alkotják, saját művek beemelésével tovább bővítik ezeket az instant installációkat, ezáltal garantálva egy folyamatos átmenetiséget a kiállítás mint médium statikus és túlracionalizált formátumának.

A kiállítás az NKA támogatásával valósul meg. A program ingyenes.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.