Programkereső

Álruhás királylány

Valahaszépország egykor Szépország volt. Hogy lesz-e belőle újra szép? Az Álruhás királylány történetéből kiderül. A mesés táncjátékot az ARTE ARAMI tehetséggondozó csoportja mutatja be. Közreműködik a Puszták Népe Front zenekar.

Valahaszépország egykor Szépország volt. Hogy lesz-e belőle újra szép? Az Álruhás királylány történetéből kiderül 2024. szeptember 8-án, vasárnap 17 órakor a Malom utcai Táncházban. A mesés táncjátékot Kricsár Kamill színművész rendezésében, Majorosné Szabó Veronika és Majoros Róbert vezetésével az ARTE ARAMI tehetséggondozó csoportja mutatja be. Közreműködik a Puszták Népe Front zenekar.

Valahaszépországot nem is olyan régen egyszerűen csak Szépországnak hívták. Gyönyörű vidék volt hegyekkel, dombokkal, völgyekkel, erdőkkel, mezőkkel, rétekkel. Rengeteg tó, folyó, kristálytiszta patak szelte át keresztül-kasul, északon és délen pedig két tenger mosta a partjait. Volt egy a nép által választott fejedelme. Nem kormányozta rosszul országát, ám egy napon kelet felől aljas módon megtámadta az irigy, gonosz szomszéd. A Fejedelem ellenállt, de veszített. Az utolsó pillanatban kimenekítette feleségét és leányát, majd utolsó leheletével egy jóslatot hagyott népére: tíz év múlva a lánygyermek visszatér, legyőzi a gonoszt és Valahaszépország újra Szépország lesz.

De, hogy merre van most a gyermek és hogyan néz ki, azt senki se tudja. Talán egy boltban dolgozik. Vagy még iskolába jár. Bármi megeshet. Lehet, hogy ő a legjobb barátnőd és egy padban ülsz vele, csak nem tudod, hogy királylány. Mert még ő maga sem tudja. De attól még királylány. Álruhás királylány.

És mi köze van ehhez Bazsinak és Alinának? Egyáltalán ki az a Bazsi, ki az az Alina? Aki kíváncsi rá, annak elmeséljük. Szóban, dalban, táncban. Legfőképp táncban.

Az Alba Regia Táncegyesület a közel egyórás előadást nagycsoportos kortól ajánlja. Jegyeket a https://jegy.artefolk.hu weboldalon vásárolhatnak.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Malom utca 6.