Programkereső

Béke téri piknik

Ingyenes
Bábszínház, operett, családi koncert, táncház, játékok, kézműves foglalkozás, és mindezek kelt tésztákkal „fűszerezve” – ezekkel a programokkal várja a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Béke térre piknikezni a környékbelieket június 2-án, vasárnap délután. A rendezvény ingyenes.

A Béke téren zárul az SZKKK városrészi piknikjeinek sora június első vasárnapján. A színpadi program 15 órakor a Kabóca Bábszínház Csókolom, hol a víz? című előadásával kezdődik. A veszprémi csapat úgy tartja, hogy a gyerekeket a jövő kultúrafogyasztóiként kell kezelni, és ez arra ösztönzi a társulatot, hogy minőségi, ízléses, szórakoztató, de ugyanakkor tanulságos, gondolkodtató előadásokat készítsenek.

Program:

15.00–16.00  Csókolom, hol a víz? – a Kabóca Bábszínház előadása

16.00–16.50  Váradi Eszter Sára és Keller János operettműsora

17.15–18.15  Pitypang Zenekar családi koncertje

18.15–18.45  Táncolj velünk! — az ARTE ARAMI Junior csoportjával

Egész délután 15.00–19.00 között:  ólomkatona-öntés, vászontáska-készítés, Betyár tanya népi játszótér, Madarász Ildikó, a vidék háziasszonyának kelttészta-bemutatója

Délután négy órakor a népszerű fehérvári színészpáros, Váradi Eszter Sára és Keller János operettműsora kap helyet a színpadon, velük énekelheti együtt a közönség akár a Hajmási Péter, akár a Cintányéros cudar világ slágereket. Negyed hatkor egy kora esti táncos mulatságra, a Pitypang Zenekar családi koncertjére várják a gyerekeket. Negyed hétkor mozgásra invitálják a piknik résztvevőit: a Táncolj velünk! programmal tart rövid bemutatót az ARTE ARAMI Junior csoportja, majd egy kis táncházat is rendeznek a résztvevőknek.

A nap folyamán délután három és este hét óra között várnak minden érdeklődőt ólomkatona-öntésre – ez a kézműves foglalkozás minden alkalommal nagy sikert arat, ahogy a vászontáska-készítés is sok érdeklődőt vonzhat. Madarász Ildikóval a kelt tészták világában lehet elmélyedni a délután folyamán. A vidék háziasszonya majdnem egy évtizede foglalkozik gasztronómiával, interaktív gasztro show-i hamar népszerűek lettek, a Balaton háziasszonyaként három évig volt műsorvezetője a Ki főz ma a Balatonnál? című magazinnak. A bemutató végén a résztvevők és vendégek meg is kóstolhatják az elkészült termékeket.

A Betyár tanya népi játszótér egész délután a gyerekek rendelkezésére áll: kosaras körhinta, gesztenye csúzlizó, ökörkolompoló, zoknimosoda, mozsárágyú és további tucatnyi régi népi játék várja, hogy újra felfedezzék őket.

A program ingyenes.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Béke tér