Programkereső

Én vagyok a kapitány

Homérosz Odüsszeiája ihlette a történetet, amelyben két tinédzser fiú úgy dönt, hogy elhagyja Dakart és Szenegálból Európába utazik. A fiúk nem is sejtik, hogy milyen halálos veszélyek...

Dráma

Io capitano
2023

Szereplők Seydou Sarr, Moustapha Fall,
Issaka Sawadogo, Hichem Yacoubi
Rendező Matteo Garrone
Premier 2024. június 13.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 1 perc
Homérosz Odüsszeiája ihlette a történetet, amelyben két tinédzser fiú úgy dönt, hogy elhagyja Dakart és Szenegálból Európába utazik. A fiúk nem is sejtik, hogy milyen halálos veszélyek leselkednek rájuk: miközben kiszolgáltatottak az embercsempészeknek, túl kell élniük a sivatag poklát és a líbiai fogolytáborok borzalmait. Aztán nemcsak tengerre kell szállniuk, de át is kell hajózniuk a Földközi-tengeren, hogy végül életben lépjenek partra Európában.

Az Én vagyok a kapitány világpremierje a világ legrégebbi ’A’ kategóriás filmfesztiválján, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol az alkotás példátlan módon 13 díjat nyert. Matteo Garrone filmje megkapta mások mellett a legjobb rendezőnek járó Ezüst Oroszlán-díjat, a legjobb fiatal színésznek járó Marcello Mastroianni-díjat, és az ökumenikus zsűri díját. Az Én vagyok a kapitányt két Európai Filmdíjra (legjobb film, rendezés) is felterjesztették, valamint a nemzetközi film kategóriában Oscar-díjra, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Golden Globe-ra is jelölték. Az Olasz Filmakadémia David di Donatello-díjára 15 kategóriában nominálták, és hét kategóriában is nyert, többek között kiérdemelve az év legjobb olasz filmje díjat, továbbá a rendezőnek, operatőrnek, vágónak járó elismeréseket.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi jegypénztár (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2024.06.13.csütörtök17:20
2024.06.18.kedd17:30
2024.06.21.péntek19:45

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Máj 31. 20:00

A róka

Júl 01. 17:30

Zöldhatár

Júl 01. 20:15

Szirén

Jún 19. 17:30

Vaskarom