Programkereső

Nyári mezők 2. – gyógynövénygyűjtő túra

A csapadékhiány miatt sajnos a július 28-án, vasárnapra, Bodajkra tervezett Nyári mezők 2. gyógynövénygyűjtő túra útvonalán a gyógynövények kiszáradtak, így későbbi időpontban kerül megszervezésre.

A nyár derekán újabb növények borulnak virágba, illetve a korábban nyílók is jelen vannak még. Így folytathatjuk a gyógynövények begyűjtését, házipatikánk részére. Előre láthatólag gyűjtünk cickafarkot, zsályát, galajféléket, ürömféléket, kígyósziszt, apróbojtorjánt, orbáncfüvet, aranyvesszőt, esetleg csalánt, pitypang levelet, útifüvet és ha minden jól alakul bodza termést is. A gyűjtéshez célszerű hozni kosarat, lenvászon táskát, papírzacskót, vágóeszközt, poharat. A napvédő felszerelést se felejtsük otthon! A túra kb. 12.30-ig fog tartani.

Részvételi díj: 1.800 Ft

Megközelítés egyénileg autóval, vagy Székesfehérvárról, a 15-ös kocsiállásról 8.40-kor induló buszjárattal lehetséges, és 9.15-kor a Városházánál kell leszállni, onnan gyalogszerrel elérhető a Szoborpark, ahol a találkozó 9.30-kor lesz.

A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges, e-mailben, vagy telefonon az alábbi címeken, számokon: krizsany.anna@szikm.hu, 70/338-6173 - lencsesrita82@gmail.com, 30/296-6480

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A programjaink időjárásfüggőek, célszerű a túrák előtt mindig tájékozódni a megadott elérhetőségeken.

Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár