Programkereső

Királyok, hősök, csaták – Történelmi pop-up képeslap készítése

Ingyenes
Gyere és alkoss velünk történelmi pop-up képeslapot a magyar történeti festészet kiemelkedő alkotásainak segítségével, hogy múltunk hősei játékos formában ismét életre keljenek!

Királyok, hősök, csaták – Történelmi pop-up képeslapok készítése címmel művészetpedagógiai foglalkozást szervez Székesfehérváron a Szépművészeti Múzeum a Szent István Király Múzeum múzeumpedagógusainak közreműködésével. Az eseményen a magyar történeti festészet kiemelkedő alkotásainak segítségével megelevenednek múltunk hősei, majd a közösen elkészített tárgyakon játékos formában ismét életre kelnek.

A foglakozás során az alábbi alkotások elevenednek meg:

Benczúr Gyula: Vajk megkeresztelése (Szent István megkeresztelése)

Székely Bertalan: Egri nők

Ligeti Antal és Wagner Sándor: Mátyás király Hazatérése a vadászatról

Benczúr Gyula: Budavár visszavétele a töröktől 1686-ban

A foglalkozás a Szépművészeti Múzeum Királyok, hősök, csaták – 1100 év Európában című művészettörténeti előadásához kapcsolódik.

Bellák Gábor művészettörténész Királyok, hősök, csaták című előadása a Szépművészeti Múzeum szervezésében európai- és magyar történelmünk sorsfordító állomásait mutatja be a magyar történeti festészet meghatározó festményeinek megismertetésével a székesfehérvári Városháza Dísztermében 2024. augusztus 10-én 15 és 16 óra között.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az 1100 Éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat keretében jött létre.

Szervező: Szépművészeti Múzeum és Szent István Király Múzeum

 

A belépés díjtalan.
Az esemény sajtónyilvános.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Megyeház u. 17.