Programkereső

Magyar Menyasszony tablókiállítás és előadás

Ingyenes
Augusztus 11-én mindenkit szeretettel várunk a Szent István Király Múzeum, Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontba, ahol a Magyar Menyasszony című tablókiállítás tekinthető meg.

Július 1-jével Magyarország átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek jegyében féléves útjára indul a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban című kulturális programsorozat is.
Ennek célja, hogy egy országos turné keretében, a kultúrstratégiai intézményeinkkel közösen ünnepelje kulturális, történelmi örökségeinket, hagyományainkat, és bemutassa azokat az értékeinket, amelyekre büszkék lehetünk, éljünk magyarként bárhol a Kárpát-medencén innen és túl. Mindazt, amit mi, magyarok adtunk a világnak, Európának és benne az Uniónak, legyen szó – a teljesség igénye nélkül – művészetekről, innovációról, sportokról, gasztronómiáról. A programsorozat első állomása Székesfehérvár, ahol a Székesfehérvári Királyi Napokhoz kapcsolódva valósulnak meg az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban című kulturális programsorozat eseményei.

 

Magyar Menyasszony tablókiállítás

2024. augusztus 11–16. | 10:00–18:00

Szent István Király Múzuem, Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpont

Székesfehérvár, Várkörút 32.

 

A kiállítás az elmúlt 500 év házasodástörténetén vezeti keresztül a látogatót. Több száz ismert és ismeretlen nő története elevenedik meg: féltve őrzött ruháik, kellékeik, szerelmes leveleik, mind a női szerepek és az esküvőhöz, házassághoz fűződő viszony változásáról mesélnek.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat keretében jött létre.

 

Simonovics Ildikó előadása és pártapróba

Székesfehérváron 2024. augusztus 11-én vasárnap 11 órától a Magyar Menyasszony kiállítás kurátora, Simonovics Ildikó történész A közönség sztárszerepben: a Magyar Menyasszony projekt címmel előadást tart, és pártapróba is színesíti a programot.

Szervező intézmény: MNMKK Magyar Nemzeti Múzeum

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat keretében jött létre.

 

A belépés díjtalan.

Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Várkörút 32.