Programkereső

III. CASTRUM A nagy légiós sportágválasztó és családi nap és Föveny-napi Ifjúsági Hadtörténeti Találkozó a SZIKM Gorsium Régészeti Parkban

Ingyenes
A nagy légiós sportágválasztó és családi napot immár harmadik alkalommal rendezik meg, amelyhez idén is kapcsolódik a Föveny-napi Ifjúsági Hadtörténeti Találkozó.

Időpont: 2024. szeptember 7. szombat, 10:00-16:00

Helyszín: Tác, Gorsium Régészeti Park

Harmadik alkalommal rendezi meg a Honvéd Szondi SE, az iGenerációért Egyesület, a Fiatal Civil Kurázsi Egyesület a Gorsium Régészeti Parkkal együttműködésben nagyszabású sportos családi- és hagyományőrző napját.

A nagy légiós sportágválasztó és családi napot immár harmadik alkalommal rendezik meg, amelyhez idén is kapcsolódik a Föveny-napi Ifjúsági Hadtörténeti Találkozó. A rendezvények helyszíne ezúttal is Tác-Gorsium, ahol 2024. szeptember 7-én, szombaton 10.00 és 16.00 óra között várják az érdeklődőket.

A szervezők kiemelt célja, hogy a sportos életre való ösztönzés mellett megmutassák a Gorsium Régészeti Park és környéke római kort követő történelmét is a korok hagyományőrző csoportjainak segítségével. Idén kiemelt szerepet kap a huszárság. A honvédelem témakörében pedig fontosnak érzik a szervezők, hogy kicsiknek és nagyoknak is bemutatkozzon a mai kor katonája is, így egy igazán izgalmas nap elébe néznek azok, akik kilátogatnak.

 

A belépés minden korosztály részére díjtalan.

Az esemény fővédnöke Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes.

 

Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 

 

Térkép

Cím: Tác