Programkereső

Szent Mihály-nap Szárazréten

Ingyenes
Szeptember utolsó szombatján Szent Mihály-napi családi eseményre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos programjában fellép többek között az Apacuka zenekar és a 4WHAT, az érdeklődők egész délután játékokkal és foglalkozásokkal tölthetik az időt. A belépés ingyenes.

 

Részletes program:

15.00 Ne sajnáld a cipellődet! – a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájának 1. c osztályának játékfűzése Így tedd rá! módszerrel, felkészítő pedagógus: Hegedüs-Bakcsányi Melinda

15.10 Szárazréti Nyugdíjasklub Fürge Lábak Tánccsoportja

16.00 Apacuka koncert

18.00 4WHAT koncert

15.00–19.00 Kézműves foglalkozás Gelencsér Julianna népi iparművésszel: lányoknak nyaklánc, fiúknak talizmán készítése szilvamagból • Katonai toborzó, gyakorlókézigránát-dobás, fegyversimogató, akadálypálya, lézerlövészet • SZKKK Rummikub • Para Park szabadulószoba játékbomba hatástalanítása

Délután háromtól várja a családokat a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szeptember 28-án, szombaton. Elsőként Ne sajnáld a cipellődet! címmel a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájának 1. c osztálya ad elő játékfűzést Így tedd rá! módszerrel. A kicsik után idősebb táncosok következnek: 15.10-től a közösségi házban működő Szárazréti Nyugdíjasklub Fürge Lábak Tánccsoportja adja elő műsorát.

Interaktív, játékos, táncos koncertek, változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok – ez az Apacuka zenekar, amely 16 órára várja a családokat a színpad elé. Az együttes üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.

Improvizatív előadásmódjáról ismert a 4WHAT zenekar, amely 18 órától veszi birtokba a színpadot. Az együttesnek óriási a rajongótábora, koncertjeik rendre telt házasak. Aki a Csónakázó-tó partján sétálgat, időnként ott is hallhatja őket, hiszen a 4WHAT a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületében próbál heti rendszerességgel. A csapat szövegcentrikus – a dallamos, sokszor progresszív rockzenét a blues elemeivel ötvöző – zenét játszik, dalaik a hétköznapi témák mellett gyakran érintik a transzcendens álomszerű világát is.

A családokat este hétig játékok és foglalkozások is várják: Gelencsér Julianna népi iparművésszel a lányok nyakláncot, a fiúk talizmánt készíthetnek szilvamagból, a Királykút Emlékházban működő rummikub csoport tagjai megtanítják, bemutatják ezt a komoly odafigyelést igénylő játékot. A Magyar Honvédség katonai toborzóján gyakorlókézigránát-dobásban, akadálypályán és lézerlövészetben tehetik próbára magukat a gyerekek és felnőttek, a fegyversimogatóban pedig közelebbről lehet megismerni a harcászati eszközöket. Izgalmat és kalandot kínál a Para Park szabadulószobája: a játékosoknak csapatmunkában kell hatástalanítaniuk egy bombát.

A rendezvény sajtónyilvános.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Farkasvermi út 2.