Programkereső

Az ősz ajándékai 1. – gyógynövénygyűjtő túra

Következő gyógynövénygyűjtő túránk Bakonykútiban lesz szeptember 15-én vasárnap, 9:15-től, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk. Túravezető Lencsés Rita gyógynövény szakértő

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a kedvezőtlen időjárásra való tekintettel a szeptember 15-re tervezett bakonykúti Herbarius túra megtartását a szervezők a vasárnap reggeli időjárástól teszik függővé.

Kérjük, hogy figyeljék a Herbarius programok és Lencsés Rita facebook oldalát, vagy a programplakáton megadott telefonszámokon keressék a szervezőket.

Megértésüket köszönjük!

 

Közeledik az ősz, már „izzanak” a galagonyabokrok. Fő célunk az értékes termések gyűjtése lesz. A galagonya termés a „szív kenyere”. Erősíti a szív izomzatát, tisztítja az ereket, megakadályozza, az infarktust. A túra során rengeteg nyárvégi gyógynövényt is találhatunk: cickafark, útifüvek, ürömfélék, zsálya, galajfélék, csalán, ökörfarkkóró, kígyószisz, katángkóró, lómenta, aranyvessző kerülhet a kosarunkba. A gyűjtéshez érdemes vágóeszközt, kosárkát, papírzacskót hozni. Napvédő felszerelést és innivalót is célszerű hozni. A túra kb 12:30-ig fog tartani.

Részvételi díj: 1.800 Ft

Megközelítés egyénileg autóval, vagy a székesfehérvári buszpályaudvar 10-es kocsiállásáról 8.40-kor induló járattal lehetséges. A végállomásig kell menni, a találkozó 9.15-kor lesz a közeli Közösségi Ház előtt.

A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges, e-mailben, vagy telefonon az alábbi címeken, számokon: krizsany.anna@szikm.hu, 70/338-6173 - lencsesrita82@gmail.com, 30/296-6480

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A programjaink időjárásfüggőek, célszerű a túrák előtt mindig tájékozódni a megadott elérhetőségeken.

 

Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár