Programkereső

ARTE75 Folkrokon, Szóbeszéd és Kocsmakvíz

Ingyenes
Az Alba Regia Táncegyüttes 75 éves jubileumához érkezett, amit egy egész éven át ünnepel. A programsorozat a Folkrokon című, különleges családi bemutatóval, a Szóbeszéd beszélgetőműsorral és kocsmakvízzel folytatódik.

Folkrokon
2024. október 5., szombat 17 óra

Az Alba Regia Táncegyüttes egy csodás (ARTE) családi programra készül. Lehetőséget adnak a szülőknek, hogy gyermekeikkel álljanak egy színpadon. 

Hogy kik? Majorosék, Trenkáék, Simonék, Rákosáék, Martonék, Lopejszkiék, Királyék–Polgárék, Zemancsekék–Bókáék, Flochék–Juhászék, Laczkóék–Kneifelék, Kenyérék–Gergelyék, Kocsorék–Cseke-Nagyék, Limpárék–Horváthék lánya, fia, apja, anyja lép majd fel.

Szóbeszéd IV.
2024. október 5., szombat 18.00 óra 

75 év után az Alba Regia Táncegyüttesnél sem maradhatnak el a sztorizgatások, a pletykák tisztázása. A Szóbeszéd című beszélgetőműsor és az azt követő kvízjáték kiváló alkalom arra, hogy különböző generációk táncosai, zenészei, az együtteshez kötődő régi ismerősök találkozzanak, kötetlenül beszélgessenek egymással és a két műsorvezetővel, Juhász Zsófia elnökkel és Majoros Róbert művészeti vezetővel.

Akit faggatnak: A lányok: Briski Mariann, Cserta Kata, Nagy Lívia, Pingiczer Kata, Tombor Bea, valamint a fiúk: Fekete János, Gőbölös Gábor, Sáfrán András, Tóth Balázs, Tóth Gergő és Csikós Péter.

ARTE kocsmakvíz IV.
2024. október 5., szombat 20.00 óra 

Az est zárásaként helyszínen alakuló csoportok az Alba Regia Táncegyüttes történetével és a néptánccal kapcsolatos kérdések megválaszolásával bizonyíthatják, hogy mindent tudnak az elmúlt 75 évről.

Helyszín: Táncház (Székesfehérvár, Malom utca 6.)

Az esemény ingyenes és sajtónyilvános.

A program megvalósítását a Csoóri Sándor Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, a Hagyományok Háza és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.

 

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Malom utca 6.