Programkereső

Idősek világnapja

Ingyenes
2024. október 2-án a délután 14 órakor az Idősek világnapja alkalmából a Fedák Sári Színház érkezik egy operettműsorral, utána pedig Oszvald Marika fellépése szórakoztatja majd az időseket.

A szépkorúakat köszöntik október elején az Idősek világnapján Székesfehérváron is ahogy mindig, 2024. október 2-án a délután 14 órakor operett-től lesz hangos az Alba Regia Sportcsarnok: a Fedák Sári Színház érkezik Cintányéros Cudar Világ operettműsorral, utána pedig az operett nagyasszonya Oszvald Marika fakasztja jókedvre az időseket.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Idősek világnapján ezúttal igazi operett-koktélt kínálnak a közönségnek. Az ENSZ 1991-ben rendezte meg először az idősek világnapját. Azóta a világ sok országában, így hazánkban is évről évre szerveznek programokat ebből az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre, arra, hogy tapasztalatuk, tudásuk révén hasznos tagjai a társadalomnak. Székesfehérvár minden évben gálaműsorral fejezi ki megbecsülését a város idős lakói iránt, akik munkájukkal méltán vívtak ki maguknak tiszteletet az elmúlt évtizedek során. A rendezvény célja a szórakoztatás mellett az, hogy a város köszönetet mondjon szüleink és nagyszüleink generációjának.

A Cintányéros Cudar Világ címmel érkező Fedák Sári Színház operettműsorában felcsendülnek a legismertebb magyar operettrészletek. Talán senkinek sem kell bemutatni Kálmán Imre, Huszka Jenő, Lehár Ferenc, Szirmai Albert klasszikussá vált slágereit, melyek az egész világot meghódították. A lányok angyalok, Cintányéros cudar világ, Jajj cica, Te rongyos élet csak néhány a sok közül melyek minden bizonnyal felcsendülnek az őszi délutánon. Az előadásban közreműködnek a budapesti Fedák Sári Színház énekesei: Ujhelyi Andrea, Kiss Réka, Sárkány Krisztián és Öller Roland.

Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, egy igazi energiabomba, aki mindig mosolygós és vidám. Talán nem túlzás az operettek nagyasszonyának hívni, hiszen több mint ötven éve lépett a világot jelentő deszkákra, és a kezdetek óta a Budapesti Operettszínház elismert és szeretett színésznője. A népszerű operetténekesnő a maga stílusával és temperamentumával tovább fokozza majd a már kialakult orfeumi hangulatot.

A szervezők 2024. október 2-án, délután 14.00 órakor várják az időseket, nyugdíjasklubokat, szépkorúakat az Alba Regia Sportcsarnokban (Székesfehérvár, Gáz u. 19.), ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntője után az operett műfaj szerelmeseinek kedveznek a műsorral.

A program ingyenes. 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Gáz u. 19.