Programkereső

Prieger Zsolt és Magyar Bori: Szerb Antal legendája | Zenés – irodalmi előadás

Október 22-én kedden, minden érdeklődőt szeretettel várunk Prieger Zsolt és Magyar Bori: Szerb Antal legendája című zenés – irodalmi előadásra az Új Magyar Képtárba.

Prieger Zsolt Szerb Antal-fantáziája költőien szürreális és roppant realista: akusztikus és vetített képek, városok és történetek, szerelmek és szeretett irodalmak váltják egymást. Bejátszásokkal, klasszikus és popkulturális zenei elemekkel, itáliai slágerekkel és kortárs hegedűkkel, vetítéssel és improvizációval, Utassal és holdvilággal teli látomás: kihagyhatatlan irodalmi, zenei és filozófiai előadás.

Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System zenekar vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni. Egyedi zenés-irodalmi előadásai újragondolják a felolvasóestek monotonitását. Vegyítik az irodalmat az elektronikával és a különböző zenei műfajokkal, mint például a dubbal, a jazzel, a hip-hoppal, vagy éppen Bachhal. Tágítják a határokat, frissek, szürreális „fantáziák”.

 

Az előadásokban összeválogatott zene segíti a szövegek befogadását, többletjelentést ad, és színesebbé teszi az utazást a versek világába.

 

Belépődíj: 500Ft

 

Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Megyeház u. 17.