Programkereső

Csajos est: Ahány kapcsolat, annyi szokás (Minden jegy elkelt!)

A kapcsolatok sokfélesége, sokszínűsége lesz a Barátság mozi február elsejei Csajos estjének témája; a résztvevők Kálmán Heléna párkapcsolati mediátorral, mentálhigiénés szakemberrel beszélgethetnek az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdésekről. A 18 órakor kezdődő előadás után a Mi köze ennek a szerelemhez? című angol romantikus vígjátékot tekinthetik meg az estre jegyet váltó nézők – az estre minden jegy elkelt.

kalman_helena_270Kapcsolatainkat a kezdetektől számos körülmény befolyásolja: máshol, máshogyan ismerkedünk, mások a barátok, akik körül vesznek bennünket és hatnak ránk – és másképpen reagálunk ezekre a hatásokra.  „A kapcsolatban lenni/élni kifejezést gyakran összekötjük a romantikus kapcsolatokkal, a kifejezés azonban sokféle kapcsolatra utalhat, amit valaki egy másik személlyel alkothat. A párkapcsolati normákat feszegetve könnyen útvesztőbe kerülhetünk, mialatt a számunkra tökéletes párt keressük. Fontos ismerni önmagunkat és a másikat is, hiszen a végeredmény több összetevőből, a minket érő megannyi impulzusból, tapasztalatból áll össze, amelyeket szépen csomagolva magunkba rejtünk” – mondja az est előadója, Kálmán Heléna.

A párkapcsolati mediátor, mentálhigiénés szakember szociális munka szakon szerezte első diplomáját, majd mediátorként tanult tovább, párkapcsolati tanácsadást tanulva bővítette eszköztárát és szerzett coach, tréner és előadó végzettséget. Az előadó egy buktatókat és magaslatokat is megmutató „kapcsolati hullámvasútra” invitálja az érdeklődőket február elsejére. Azokat is, aki még csak keresik a párjukat és azokat is, akik szeretnék megőrizni a harmóniát párkapcsolatukban.

 

 

Az előadás után a Mi köze ennek a szerelemhez? című angol romantikus vígjátékot láthatja a Csajos est közönsége. Hogyan lehet manapság rátalálni az igaz szerelemre? A dokumentumfilm-készítő, folyamatosan társkereső appokat pörgető Zoe (Lily James) erre a kérdésre keresi a választ. A lány számára a jobbra-balra húzogatás azonban nem hozott mást, csak csalódást keltő férfiak végeláthatatlan sorát, ami nem csak őt, de excentrikus édesanyját, Cath-et (Emma Thompson) is elégedetlenséggel tölti el. Gyerekkori barátja, Kazim (Shazad Latif) számára egyszerűbbnek tűnik a helyzet, mivel szülei találtak a számára egy gyönyörű menyasszonyt Pakisztánban. Zoe úgy dönt, hogy következő filmjében nyomon követi az előre eltervezett házasság minden mozzanatát… azonban a forgatás közben rá kell ébrednie, hogy ő is rengeteg új dolgot tanul a szerelemről.

Az est szokatlannak tűnő dátuma, a hónap első szerdája jelzi, hogy ettől az évtől változás van a Csajos estek programjában: a nagy érdeklődésre való tekintettel minden második hónapban egy helyett két Csajos est várja az érdeklődőket, első alkalommal februárban.

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló


Már 21. 20:00

Előbb táncolj!

Feb 21. 15:00

Semmelweis

Már 28. 17:30

Most vagy soha!

Már 06. 20:00

Egy élet

Már 30. 20:00

Imádlak utálni

Ápr 03. 20:00

Valami madarak

Ápr 05. 20:00

Őszi sanzon