Programkereső

A Selmeci diákhagyományok a múzeumban

A hagyományőrzés ápolásaként a székesfehérvári OMBKE tagjai elevenítik fel a diákélethez tartozó gasztrokultúrális eszközöket, hagyományos ételkészítési technikákat. A program regisztrációhoz kötött.

Páratlan kulturális értéket képviselnek a Miskolc, Sopron,  Dunaújváros, Székesfehérvár, egyetemein ápolt Selmeci diákhagyományok, melyek 2014 óta az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség magyarországi jegyzékére is felkerültek.

A hagyományok ápolásának fontos részét képezik a szakestélyek, amelyek ősi szokások szerinti, kötött menetű, többnyire tréfás hangnemben zajló összejövetelek. Eredete a XVIII. századi német egyetemekig nyúlik vissza. Ennek megfelelően gyertyafény mellett folynak, és kizárólag a szaknak megfelelő „szent italt”: valamint zsíros kenyeret szolgálnak fel. A hagyományőrzés ápolásaként a székesfehérvári OMBKE tagjai elevenítik fel a diákélethez tartozó gasztrokulturális eszközöket, hagyományos ételkészítési technikákat, és mutatják be a híres korsókat, kedvenc ételeikről, hírneves receptjeikről, róluk elnevezett étkekről, ezekkel kapcsolatos anekdotákról, mindez történhet storytelling formájában.

Regisztráció:

06 30 693 3498

zsuzsa.csontos@kozlekedesimuzeum.hu

Jegyvásárlás

Cím: Alumíniumipari Múzeum

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Zombori út 12