Programkereső

Dunántúli gyűjtők bélyegkiállítása

Ingyenes
Beharangozó a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör 2024. október 9-12. között megrendezésre kerülő "Dunántúli gyűjtők kiállítása" nevű eseményére...

A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör a 2025. évben ünnepli fennállásának 100 éves évfordulóját, melyre egyéves rendezvénysorozattal készülünk.

 

Első ilyen programunk az idei hagyományos éves kiállításunk, melyet a Dunántúli gyűjtők anyagaiból mutatunk be, emléket is állítva az 1931-es hasonló eseménynek.

A kiállításunk célja, hogy közelebb hozzuk az érdeklődésük mentén a gyűjtőtársakat, lehetőséget teremtsünk személyes találkozásokra legalább egy bemutató idejére.

Kiállításunkon szokás szerint nincs semmiféle témamegkötés.

Nemcsak bélyegek, parafilatélia, de olyan anyagok is láthatók lesznek, amelyeknél a kiállító fantáziája kapcsolja össze a bélyegeket más (pl. városismereti) témával.

A gyűjtemények jegyzéke folyamatosan alakul, ezért nem részletezem az eddig felajánlott anyagokat.

Legyen ez meglepetés a látogatók számára.

Egy témára azonban szeretném felhívni mindenki figyelmét, ez pedig a települések címerei, amelyet a személyes bélyegek eddig már megjelent nagy száma tett lehetővé, hiszen a posta kiadásaiban - érthető okokból - ezek ritkán szerepelnek.

A kiállítás megnyitóján e témával kapcsolatos szakmai, a Fejér megyei települések címerei című  előadás is helyet kap.

 

A kiállításra személyes bélyeget készítünk, és kihelyezett posta is lesz, alkalmi bélyegzővel.

 

A kiállítás megnyitója 2024. október 9-én 16 órakor lesz a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban (Lövölde u. 46. a vasútállomástól 200 m-re).

A kiállítás megtekinthető a megnyitó napján 18 óráig, 2024. október 10-11-én 10-18 óra között, október 12-én 10-14 óra között.

 

Ezúton is hívunk és szeretettel várunk minden érdeklődőt.

 

 

 a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör vezetősége nevében:

 

                                                          Laczi Zoltán     Fehérvári József

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Lövölde utca 46