Programkereső

France Mutombo: Kavicsok és gyémántok könyvbemutatója

Ingyenes
Sok szeretettel hívunk meg egy egyedülálló eseményre, France Mutombo: Kavicsok és Gyémántok öneletrajzi regényének bemutatójára. France a Kongói Demokratikus Köztársaság tiszteletbeli konzulja és az Afrikáért Alapítvány alapító elnöke.

Sok szeretettel és örömmel hívunk meg egy egyedülálló eseményre, France Mutombo: Kavicsok és Gyémántok öneletrajzi regényének bemutatójára. France a Kongói Demokratikus Köztársaság tiszteletbeli konzulja és az Afrikáért Alapítvány alapító elnöke. A szerzővel a könyvről Csitáry-Hock Tamás fog beszélgetni. A program során az afrikai zenével is megismerkedhetünk, sőt a gyerekek számára egy afrikai mese is el fog hangozni, valamint a könyv megvásárlására is lehetőség nyílik.

A könyv egy európai számára kötelező olvasmány! Nem egy szegény afrikai család tipikus története, ahonnan az egyik fiúnak sikerül kitörnie és Európába utazni. A mű France őszinte és nyers vallomása életéről, országáról és érzelmeiről, egy válság sújtotta nemzet hátterén. Ezzel együtt betekintést nyújt a kongói társadalomba és kultúrába, a gyermekkori játékoktól a gyémántpiacig terjedő témákkal. Családja történetén keresztül a szerző a születés, az oktatás, a törzsi szokások, a veszteség és a küzdeni tudás - akarás, és a hit - remény - szeretet témáit járja körül. 
“A könyvben szereplő történetek, események az emlékezet rostáján fennmaradt kövek, melyek egy része – itteni, magyar szemmel is – színes, érdekes, egzotikus kavics; közülük lépten-nyomon kiragyognak azok a különleges fordulatok, fontos emberek, sorsot meghatározó választások, amelyeket az eltelt 27 év gyémántokká kristályosított." (részlet a könyv fülszövegéből)

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Liszt Ferenc 1