Programkereső

Szeretnéd itt látni a ti közösségetek is? Küldd el nekünk a bemutatkozásotokat! Katt ide!
(A beküldés és a megjelenés is ingyenes!)

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület

A „Gyöngyvirágot„ 1994-ben alapítottuk, elődünknek az 1959. óta működő, mára megszűnt VIDEOTON Természetjáró Szakosztályt tekintjük., így egyesületünk 22 éves fiatalkorú közel 60 éves tapasztalattal. A természetjárás, a túrázás a legfőbb közös időtöltésünk, hobbink. Jelmondatunk: a „ Járóképes kortól a járóképes korig”. Ennek szellemében szervezzük országosan meghirdetett saját programjainkat is. / a túráinkon 8 hónapos kortól 80 éves korig minden korosztály képviselteti magát./ Túráinkon résztvevőkkel megismertetjük a természetet, az ottani helyes viselkedést, a természet és a környezet megóvását, hazánk tájait, nevezetességeit. Rendezvényeink nyitottak, fogadjuk a természetkedvelő és azt tiszteletben tartó érdeklődőket. A természet gyönyörű ősszel, télen, tavasszal és nyáron is. Válogass programjaink közül: • Gyalogostúrák minden korosztály számára hétvégeken • Magashegyi túra külföldön • Városlátogatások • Nemzetközi teljesítménytúrák szervezése, bonyolítása • Kerékpáros –és barlangtúrák • Előadások tartása természetjárás témakörben • Különböző városi programokon való részvétel, megjelenés, kiállítás • Együttműködési megállapodások általános iskolákkal Két havonta adunk ki részletes programokat, mely a honlapunkon megtalálható. Egyesületünk önkénteseket fogadó szervezet.

Weboldal: www.gyongyvirag-te.hu

Facebook oldal: facebook.com/groups/287209278074882/904588323003638/?notif_t=group_activity¬if_id=1466410271230210

Kapcsolat

Email: k.asboth2@gmail.com

Telefon: 30 226 3188

Székhely/cím: Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület Irodája Fehérvári Civil Központ 8000 Székesfehérvár, Rákóczi út 25. fsz.5. alatt működik Fogadó óra : minden héten szerdán : 16,30- 16,45

Kapcsolattartó: Asbóth Katalin

Rendszeres összejövetelek:

Tavasz köszöntő és Nyuszi túra.

Tarts velünk a Velencei hegységbe, ismerd meg közvetlen környezeted, csodálkozz rá a közeledben található természeti szépségekre, különlegességekre! Túránk e kis hegység legnevezetesebb, legszebb pontjaira kalauzol: Likas-kő, Angelika-forrás, Bodza-völgy, Hurka-völgy, Barlang-kút, és ha bevállalod a hosszabb távot, elviszünk a nevezetesebb ingókövekhez. Indításkor térképet, útleírást adunk. Ha teljesíted a választott távot, a célban teával, zsíros kenyérrel, lekváros kenyérrel várunk, és ha a megadott időn belül érsz célba kitűzőt és emléklapot is kapsz. A túrára jelentkezők 15 és 20 km-es távokon vehetnek részt. Kicsiknek, családoknak ajánljuk a 6 km-es Nyuszi túrát, könnyű terepen lesz, a legkisebbek a papa nyakában is megtehetik.

Helyszín: Velencei Hegység , Sukoró Általános Iskola

Időpont: Velencei Hegység , Sukoró Általános Iskola Változó

A részvétel Fizetős.

„VÉRTESI BARANGOLÁSOK” Nemzetközi teljesítménytúra

A túrán résztvevők 5, 10, 25, és 50 km-es távokra nevezhetnek. Az indulók térképet, útvonalleírást, útközben vizet és „meglepetést” kapnak, majd lekváros és zsíros kenyérrel várjuk a célba érkezőket – az 50 km távon indulók útközben is kapnak némi harapnivalót. A sikeres teljesítőket névre szóló emléklappal díjazzuk. A távokat teljesítőknek kitűző a jutalom. A rajtnál vízvételi és csomagmegőrzési lehetőség van.

Helyszín: Indítás és érkezés Gánt Általános Iskola udvara

Időpont: 2016. augusztus 6. Változó

A részvétel Fizetős.

Fotók