Programkereső

„Az igazat mondd, ne csak a valódit” – Eperjes Károly estje (MInden jegy elkelt!)

Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész pódiumestjére hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, melyen közreműködik Négyessy Katalin gordonkaművész. „Az igazat mondd, ne csak a valódit” című irodalmi összeállítást szeptember 30-án, pénteken 19 órakor a Fürdő sor 3. szám alatti épületben láthatják a nézők.

Eperjes Károly estjét évtizedek óta élvezheti a közönség az országban és a határokon túl is. Közel százötven verset gyűjtött össze az évek alatt. Hogy ezekből mennyit mond el egy esten, az mindig függ a közönségtől, az ő igényeiktől, de a műsor hármas szerkezetén sosem változtat. A művésztől megszokott, lebilincselő hitelesség, mély lelki és szellemi kapcsolódás irodalmunk legkiemelkedőbb alkotóinak korszakos alkotásaihoz, katartikus élményt nyújt a hallgatóságnak.

Az összeállítás a XX. századi istent kereső magyar költők műveiből, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más szerzőktől egy rendhagyó irodalmi műsor, melynek formája erősen táplálkozik Latinovits Zoltán Balassi-estjének szerkezetéből és Mensáros László A XX. század című legendás műsorából, amelyek hasonló céllal kerültek a közönség elé.

A két éve indult Déryné Program színházi produkciók országos utaztatását végzi – ennek keretében érkezik „Az igazat mondd, ne csak a valódit” című irodalmi összeállítás Székesfehérvárra. A program támogatásának köszönhetően a darabra jelképes áron, 200 forintért vásárolhattak belépőt az érdeklődők, az estre minden jegy elkelt.

Fotó: Juhász Éva (Pesti Magyar Színház)

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.