Programkereső

Filo-Café - A holnap kulcsa: A közösség

Ingyenes
Köz. Közös. Közösség. Talán mindannyian egyet tudunk érteni abban, kell, hogy legyen bennünk, emberekben valami, ami természeti környezetünktől megkülönböztet, másrészt emberiségként összeköt minket.

Olyasvalami sejthető, ami bennünk: közös. Ez a valami pedig, ami közös bennünk, a jól működő, fejlett kultúrákban azt eredményezi, hogy valóban közünk is lesz, közünk is kell, hogy legyen egymáshoz. Ha pedig közünk van egymáshoz, akkor akár már „össze is kapcsolódhatunk", összefoghatunk, s a meglévő, felismert közös alapokra elkezdhetünk valóban jól működő közösségeket építeni. Egy ilyen munka ugyanakkor felelősséggel is jár, hiszen egy közösség létrehozása és működtetése egyrészt mindig a jelen kihívásaira adott válasz, másrészt pedig sikere vagy kudarca már a jövőnek is szól. Az őszi Filo-Café alkalmak nyitó napján beszélgetéseink központi témája a közösség lesz.
 
 Az egyes asztaloknál a következő résztémákat fogjuk majd a segítségetekkel alaposabban körbejárni:
 
Mitől is jó valójában egy közösség? Mik egy jól működő közösség ismérvei és mik azok a tipikus hibák, amik károkat okozhatnak, vagy akár teljesen tönkre is tehetnek egy már működő társaságot? Milyennek kellene lennie egy ideális közösségnek? Mit adhat az egyén a többieknek, és mit nyújthat a közösség az egyén számára? Hogyan alakulhat, mitől lehet jó, vagy éppen rossz az egyén és a közösség viszonya? Hogyan lehet jól működő közösséget létrehozni, megszervezni, illetve hogyan lehet továbbfejleszteni azt a benne rejlő lehetőségek mentén? Milyen válaszokat adhatnak a „holnap" sürgető problémáira a közösségek? Hogyan képzelitek el a jövő jól működő családi, munka- illetve egyéb társas közösségeit?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések körbejárására, együttes megvitatására szeretnénk invitálni Titeket.  
 
Várunk Benneteket szeretettel ezúttal is:
a Filo-Café szervező csapata
 
Fontos infó a helyszín és időpont kapcsán. Csak a helyszín változik:
 
A program az Új Akropolisz fehérvári központjában, a Kairosz Kultúrműhelyben lesz, a Várkörút 21. szám alatt. Szeptember 23., péntek, 18:30
 
Mi is az a filo-café? https://http://filozofiaikavehaz.blog.hu/2012/05/12/mi_ez_a_filozofiai_kavehaz
Keresd a Filo-Café zárt csoportot: https://www.facebook.com/groups/239621509720772
Előzetes regisztrációt nem kérünk, de az esetleges változások esetén segítség lehet, ha dobsz egy e-mail-t: cafe_szfvar@ujakropolisz.hu címre.
 
A Filo-Café csapata
Előadó: Bartkó Ildikó
 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Várkörút 21.