Programkereső

II. Hermann László Vonós Kamarazene Találkozó

Ingyenes
Hegedű, cselló és brácsa szakos zeneiskolás gyerekek, fiatalok kamarazenei produkció hangzanak el a találkozón, ahová szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt.

Tisztelettel és szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt alábbi programunkra:

A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vonós tanszakának és a Tálos Edit Alapítványnak közös szervezésében ismét megszervezésre kerül 2024.05.14-én a II. Hermann László Vonós Kamarazene Találkozó. A rendezvényen az iskola hegedű, cselló és brácsa szakos növendékei szerepelnek duó és trió összeállítású kamarazenei produkciókban.

Rendezvényünk célja, hogy a gyerekeket a közös zenélés öröme valóban összekösse és feledhetetlen, örömteli pillanatokkal gazdagítsa lelküket. Az elhangzott műsorszámokat 3 tagú zsűri értékeli, akik maguk is kötődnek az iskola egykori vagy épp jelenlegi életéhez. Így hálásan köszönjük Csekéné Bányai Erzsébet - Arany Katedra-díjas csellótanárnak; Bódi Árpád - Fricsay Richárd-díjas hegedűtanárnak; és Király István - főigazgató úrnak/ nagybőgőtanárnak, hogy elfogadta felkérésünket és vállalták a zsűrizés olykor igen nehéz feladatait. Bízunk benne, hogy sok szép produkciót hallanak és így a felkészítő tanárok, szülők is nagyon büszkék lehetnek a gyerekekre. 

A rendezvény 10.00 órakor kezdődik Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház - Szent Imre termében -, ahol az ünnepélyes megnyitón Beleznay-Csaba Ágnes és Burján Gabriella kamarazenéje ad ízelítőt Hermann László és Bartók Béla duóiból.

Felkészítő tanárok: Beleznay - Csaba Ágnes, Bergerné Szőnyi Anna, Burján Gabriella, Guáthné Látos Zsuzsanna, Hartyáni Zsuzsanna, Lókodi-Sziklási Szilvia, Sárkány Katalin.

A rendezvény támogatóinak hálásan köszönjük a segítséget! 

- Magyar Művészeti Akadémia

- Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata - Horváth Csaba Miklós képviselő úr

- Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház - Jakubek Tiborné

- Tálos Edit Alapítvány

- Lókodi György

 

Esemény weboldala

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 1.