Programkereső

Jazzpéntek: Antal Gábor Trio

Hamarosan ismét szól a jazz a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban: június 28-án, pénteken 19 órától az Antal Gábor Trio ad koncertet a Fürdő sori épületben.

A zenekar egyedi stílusát a klasszikus igénnyel megalkotott kompozíciók adják, amelyek spontán improvizációval vegyülnek. A júniusi Jazzpéntekre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon lehet jegyet váltani.

A népszerű Jazzpéntek-sorozat visszatér a Csónakázó-tó partjára: június 28-án a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében az Antal Gábor Trio játékát élvezheti a műfajt kedvelő közönség. A 2016-ban, klasszikus és jazz zenei tanulmányokat folytató, vagy éppen befejező fiatal zenészekből alakult, sokszorosan díjnyertes trió mára a magyar zenei élet egyik megkerülhetetlen színfoltjává vált. Eddig három albumot jelentettek meg: Whirl (2017), Storm Dance (2019), Walking on the Planet (2023). Eklektikus zenéjükben egyaránt felfedezhetők a fusion, a modern mainstream és a smooth jazz hatásai, amelyek a rockzene dinamikájával és a tradicionális zongoratrió hangulatával találkoznak. A klasszikus igénnyel megalkotott kompozíciók a spontán improvizációval vegyülve alkotják a zenekar egyedi stílusát. Rendszeresen koncerteznek Magyarországon és külföldön egyaránt.

Az együttes számos szakmai díjjal büszkélkedhet, melyek közül a legfontosabbak a 2017-es Jazz In The Park nemzetközi versenyen elnyert 1. díj, valamint az ugyanebben az évben a Magyar Jazz Szövetség combo-versenyén és a 2018-as Laureate World-jazz versenyen nyert különdíj. A zenekar 2018-ban – egyedüli instrumentális zenekarként – bekerült az NKA Hangfoglaló Program támogatott zenekarai közé, 2019-ben pedig elnyerte a Hangvilla-díjat is. Walking on the Planet című szerzeményük 2023-ban a 07. Magyar Klipszemlén arany díjat kapott.

A zenekar tagjai: Antal Gábor – zongora, Szentgallay György – basszusgitár, Varga Szabolcs – dob.

A koncertre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen pedig a koncert előtt, a helyszínen lehet belépőt váltani, amennyiben elővételben nem kel el minden jegy.

Jegyvásárlás »

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, Székesfehérvár, Fürdő sor 3., a koncert előtt

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.