Programkereső

Királyi Folkest: Spanyolország • Szlovákia • Galiba

Felvonulásokkal, utcatánccal, térzenével, színpadi bemutatókkal, koncertekkel, folkestekkel és gyermekprogramokkal várja vendégeit a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon 2024. augusztus 11. és 15. között Székesfehérváron.

Királyi Folkest
21.30 Résztvevők: Spanyolország és Szlovákia
Helyszín: Táncház (Malom utca 6.), nagyterem
24.00 Fészermuzsika a Galiba zenekarral
Helyszín: Táncház (Malom utca 6.), fészer

 

Jegyvásárlás: https://jegy.artefolk.hu 


Spanyolország – Rosa Del Azafrán
Az ötvenes években alapított egyesület neve egybeforrt Spanyolország egyik legrégebbi fesztiváljával, a Rosa Del Azafrán Folklórfesztivállal, melyre az ország minden szegletéből érkeznek csoportok. Filozófiájuk a múlt és a jelen ötvözése. Repertoárjuk, ruházatuk, előadásaik megalkotásához a hagyományt veszik alapul. Jellegzetességük három, a La Mancha régióból származó tradicionális tánc, a seguidilla, a fandango és a jota, melyeket a tájegységre jellemző hangszerekkel – lant, bandurria, gitár, hegedű – adnak elő.
Szlovákia – Folklore ensemble Háj
1975-ben alakult a dél-szlovákiai Rimavská Sobota városában. Szervezetileg a csoport a mintegy 80 fős taglétszámmal több, önállóan dolgozó korosztályra, valamint egy ének- és népzenei csoportra oszlik Vratko Mančuška prímás vezetésével. Szívesen és gyakran képviseltetik magukat Szlovákia határain túl is, amit 3 különböző kontinensen közel 40 befejezett fesztivál bizonyít.
Galiba zenekar
Az 1996-ban alakult, magyar népzenét játszó Galiba zenekar hivatalosan is az Alba Regia Táncegyüttes kísérőzenekara. A zenekar jelenlegi felállása: Cserta Balázs – fúvósok, Csikós Angéla – hegedű, Csikós Péter – nagybőgő, Enyedi Tamás – cimbalom, Kömives Zoltán – brácsa, Páll Éva – hegedű.
 

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Malom utca 6.