Programkereső

Geghard Énekegyüttes koncertje

Ingyenes
Október 11-én pénteken, 16:30 órakor mindenkit szeretettel várunk a világhírű örmény Geghard Énekegyüttes egyedülálló székesfehérvári koncertjére a Koronázó Bazilika Nemzeti Emlékhely Látogatóközpontba.

Székesfehérvár MJV Önkormányzata és Örményország Nagykövetsége közös programja.

Geghard Énekegyüttes a Geghard kolostor (IV-XIII. sz.) kórusaként 2001-ben alakult meg a karnagy és szoprán Anahit Papayan által, és a széleskörű koncerttevékenységet kezdett. Az együttes 2020 óta a Komitasz Múzeum-Intézet képviseletében is fellép. Művészeti vezetője Dr. Mher Navoyan professzor, középkori zenetudós-muzikológus, Örményország kitüntetett művészeti dolgozója.

Az együttes műsorán főként örmény szent és világi hagyományos egyházi és világi monódiák szerepelnek eredeti változatban vagy klasszikus és modern feldolgozásokban, örmény és külföldi zeneszerzők művei.

Az örmény zene terjesztésének céljával a Geghard Együttes számos koncertet adott Németországban, Ausztriában, Finnországban, Franciaországban, Csehországban, Fehéroroszországban, Lengyelországban, Olaszországban, Belgiumban, Libanonban, Oroszországban, Svédországban, Grúziában és Magyarországon.

2010-ben a „Geghard” első díjat kapott a Hajnowka ortodox zenei napok versenyén (Lengyelország), és a Kolozhski Blagovest ortodox zenei fesztivál nagydíját Grodnóban (Fehéroroszország).

2021-ben a „Geghard” Énekegyüttes részt vett a bécsi 11. World Peace Choral Festival-on, és 2 arany díjat és nagydíjat szerzett az énekegyüttesek kategóriájában Anahit Papayan vezetésével, aki „Kiváló kórusvezető” díjat kapott.

 

A belépés díjtalan.

Az esemény sajtónyilvános.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Esemény weboldala

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Várkörút 32.