Programkereső

R.M.N.

Matthias külföldről tér vissza a havasok között fekvő erdélyi szülőfalujába. A férfi aggódik fia, Rudi miatt, és minden vágya, hogy viszontláthassa egykori szerelmét, Csillát.

Dráma

2022

Szereplők Marin Grigore, Judith State,
Moldován Orsolya, Macrina Barladeanu
Rendező Cristian Mungiu
Premier 2023. február 16.
Korhatár Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 5 perc

Közeleg a karácsony. Matthias külföldről tér vissza a havasok között fekvő erdélyi szülőfalujába. A férfi aggódik fia, Rudi miatt, és minden vágya, hogy viszontláthassa egykori szerelmét, Csillát. A faluban valami megfoghatatlan nyugtalanság és irracionális rettegés honol, és amikor Csilla pékségébe felvesznek két külföldi alkalmazottat, felszínre törnek a korábban rejtett indulatok.
A román-magyar-német nyelvű alkotás a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, szereplői között a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának magyar színészei is felbukkannak.

Az R.M.N.-t a román új hullám egyik legfontosabb képviselője, Cristian Mungiu írta és rendezte, aki gyakori vendég Cannes-ban: itt mutatták be az Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap, a Mesék az aranykorból, a legjobb forgatókönyv díját nyert Dombokon túl és a legjobb rendező díjával kitüntetett Érettségi című filmjeit is.

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

Időpont(ok):

2023.02.16.csütörtök20:00
2023.02.23.csütörtök19:45
2023.02.28.kedd17:40

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1

Programajánló