Programkereső

BORN IN SZFVÁR – Nagy Bogi POP-ART kiállítása hangzó és vizuális művészeti programok kíséretével

A program Nagy Bogi képzőművész-designer helyszín-specifikus kiállításának és installációinak bemutatása köré épül, az egyesületek tagjainak hangzó és vizuális művészeti programjai kíséretével.

BORN IN SZFVÁR
2023. június 3. 17.00–22.00
Bory-vár, Székesfehérvár
 
Program:
17.00 Kapunyitás
17.30 Beszélgetés az alkotókkal – Százoszlopos udvar
18.30 Nagy Bogi „BORN IN SZFVÁR” című kiállításának megnyitója – Vagyóczky-terem
17.00–21.00 DJ-szettek és élő performanszok – Elefántos udvar és Százoszlopos udvar (Királyi Papság electro live, DrinkNoWhine live set, @griffartcenter és Xrc)
21.00 Fényfestés a vár utcafronti homlokzatán
Belépő: 1500 Ft
 
Székesfehérvár kulturális életében különleges szerepük van a Bory-várban évről évre megrendezett kerülő összművészeti programoknak. Idén két, eddig is több területen együttműködő szervezet fogott össze az eseménysorozat folytatása érdekében, így jött létre a MÉHKASAULA és a Moiré Egyesületek közös szervezésében megvalósuló juniális terve. A program Nagy Bogi képzőművész-designer helyszín-specifikus kiállításának és installációinak bemutatása köré épül, az egyesületek tagjainak hangzó és vizuális művészeti programjai kíséretével.
 
NAGY BOGI
Nagy Bogi soha nem hátrált meg az erős érzelmeket kiváltó művek alkotásától. A művész élénk színekkel és önironikus szövegekkel proaktívan teremti meg saját világát. POP-ART kifejezésmódja egyéni élettapasztalatainak témáiból merít vizuális identitást. Kiállítása, a „BORN IN SZFVÁR” a hovatartozás érzelmességére épít, és a művészi alkotás ösztönösségére hívja fel a figyelmünket egyfajta sajátos kortárs módon, melyben többek között Bory Jenő kultuszára támaszkodva a Bory-várat is ideologizálja.
A székesfehérvári származású művész Németországban, a Faber-Castell Akadémián szerzett diplomát képzőművész és grafikus szakon. Képeit kiállították többek között már Spanyolországban, Dél-Koreában és Kínában is. Nagy Bogi jelenleg Nürnbergben él és dolgozik, ahol az óváros szívében, egy több mint 500 éves, impozáns fagerendás épültben találta meg az ideális alkotóműhelyét, ahol műtermet és egyben galériát is működtet.
Referenciái és elérhetőségei:
boginagy.com
hello@boginagy.com
instagram.com/boginagysworld
facebook.com/boginagysworld

Esemény weboldala

Facebook oldal

Jegyvásárlás

Cím: Bory-vár, Székesfehérvár, Máriavölgy 54.

Képek és videók

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Máriavölgy 54.