Programkereső

Királyi Folkest: Puszták Népe Front • Góbé • Tilinkó

Felvonulásokkal, utcatánccal, térzenével, színpadi bemutatókkal, koncertekkel, folkestekkel és gyermekprogramokkal várja vendégeit a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon 2024. augusztus 11. és 15. között Székesfehérváron.

Királyi Folkest
21.30 A Puszták Népe Front és a Góbé zenekar koncertje
Helyszín: Táncház (Malom utca 6.), udvar
24.00 Fészermuzsika a Tilinkó zenekarral
Helyszín: Táncház (Malom utca 6.), fészer

Jegyvásárlás: https://jegy.artefolk.hu

Puszták Népe Front zenekar
A Puszták Népe Front folk&roll zenekar véletlenül alakult meg 2018-ban az Alba Regia Táncegyüttes és a Galiba zenekar tagjaiból, de annál tudatosabban dolgoztak, hogy kiléphessenek az „egyslágeres” zenekarok közül. Idén újra megmutathatják, ők hogyan gondolják, érzik a zenét. Hangszálakat felkészíteni, nóta indul!
Az alma materük a székesfehérvári Táncház. Itt találkoztak először, különböző korok gyermekei, így különböző zenei ízléssel rendelkeznek. A közös pontjuk a népzene és a néptánc szeretete. Ebből indulnak ki, ide vezetik vissza a zenéiket. Olykor 5, máskor 8 tagú a banda, ez az élethelyzeteik függvényében változik. Nem hivatásos muzsikusok. Van, aki pedagógus, van, aki sofőr, van, aki masszőr… Ötletekben és azok kipróbálásában, elvetésében, újragondolásában nagyok. A humorban ők sem ismernek tréfát, szeretnek, és nagyon tudnak nevetni, főleg magukon, ha úgy alakul. Barátság ez, zenei extrákkal! Vigyázat, a koncerteken zenei humor bonbonokat dobálnak a közönség soraiba! És ezt nyugodtan vehetitek fenyegetésnek!

Góbé zenekar
A 2007-ben alakult Góbé zenekar merészen, kísérletező kedvvel nyúl az autentikus zenéhez. Akusztikus hangszereken játszanak népdalokat megkötések nélkül, könnyűzenei stílusok között kalandozva. Olyan “népi popzenét” alkotnak, amely szórakoztató és kortárs, de megőrzi tradicionális gyökereit. Céljuk, hogy közelebb hozzák a népzenét, valamint hidat építsenek a különböző zenei színterek közé. Formabontó koncertjeikkel, eklektikus lemezeikkel rendhagyó színfoltjai a világzenei szcénának.

Tilinkó zenekar
Az 1976-ban alakult Tilinkó zenekar a magyar népzene szinte valamennyi hangszerét megszólaltatja. Céljuk a stílusos hangzás és a táncra ösztönzés. A zenekar tagjai: Juhász Balázs, Kneifel György, Kneifel Imre és Polgár Zoltán.
 

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Malom utca 6.