Programkereső

Szex

Két monogám, heteroszexuális házasságban élő kéményseprő olyan helyzetekbe kerül, amelyek megkérdőjelezik a szexualitásról és a nemi szerepekről alkotott véleményüket.

 

Sex
2024

Szereplők Thorbjörn Harr, Jan Gunnar Röise, Siri Forberg, Birgitte Larsen
Rendező Dag Johan Haugerud
Premier 2024. október 10.
Korhatár Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 2 óra 5 perc
Két monogám, heteroszexuális házasságban élő kéményseprő olyan helyzetekbe kerül, amelyek megkérdőjelezik a szexualitásról és a nemi szerepekről alkotott véleményüket. Az egyikük váratlan ismertséget köt egy férfival. A másiknak zavarba ejtő álmai lesznek, aminek hatására elkezd azon töprengeni, hogy mások tekintete mennyire formálja a személyiségét, és vannak-e a jellemének olyan aspektusai, amelyeket elnyomott, ezáltal korlátozva önmagát.

A film világpremierje a világ egyik legrangosabb „A” kategóriás filmfesztiválján, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panoráma versenyprogramjában volt. Az alkotás a Berlinalén három díjat is kapott – elnyerte az ökumenikus zsűri, a Nemzetközi Artmozi Egyesület (C.I.C.A.E.) és az európai mozihálózat (Label Europa Cinemas) elismeréseit. A Szex az egyik legnagyobb kritikai és szakmai sikert aratta az idei fesztiválszezonban.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Időpont(ok):

2024.10.15.kedd20:00
2024.10.19.szombat20:00

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.