Programkereső

Fekete pont

Ájuldozó gyerekek és végeláthatatlan beszédek az ünnepélyes tanévnyitón. Finomfőzelék és hipós felmosóvíz jellegzetes szaga a menzán. A Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait.

 

2024

Szereplők Mészöly Anna, Paul Mátis, Kovács Dadan Ákos, Mátis Inez, Lőkös Ildikó, Marozsán Erika
Rendező Szimler Bálint
Premier 2024. szeptember 19.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 58 perc
Ájuldozó gyerekek és végeláthatatlan beszédek az ünnepélyes tanévnyitón. Finomfőzelék és hipós felmosóvíz jellegzetes szaga a menzán. A Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek.

Szimler Bálint, a Cannes-ban vetített Itt vagyok és a Balaton Method alkotója elkészítette első fikciós nagyjátékfilmjét. A Fekete pont kedvéért hazatért korábbi állandó alkotótársa, a már főleg Hollywoodban dolgozó operatőr, Rév Marcell (Eufória, Az idol, A feleségem története). A helyenként groteszkbe hajló, örkényi hagyományokat továbbvivő Fekete pont számos hazai producer együttműködésében, független alkotásként valósult meg.

A film a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál Concorso Cineasti del Presente szekciójában versenyzett. A szakmai zsűri Mészöly Annát választotta az idei fesztivál legjobb színészének, Szimler Bálint rendező pedig egy különdíjjal (Special Mention) és a független kritikusok zsűrije által kiosztott Legjobb Rendező díjával tért haza.

Esemény weboldala

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás

Cím: Barátság mozi, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Időpont(ok):

2024.10.23.szerda18:00
2024.10.23.szerda20:00
2024.11.01.péntek18:00
2024.11.01.péntek20:00

Térkép

Cím: Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.

Programajánló