Programkereső

Érik a som – gyógynövénygyűjtő túra

Következő túránk 2024. augusztus 25-én 9:30-kor Balinkán lesz. A som mellett még bodzabogyót is gyűjtünk, mindkettő C vitaminban igen gazdag növény, finom szörp és lekvár is készíthető belőlük.

2024. augusztus 25. 9:30

Balinka

Következő túránk BALINKÁN lesz.

Végre érik a som. Minden évben nagyon várjuk ezt a pillanatot. Nagyon kedveljük, mert rengeteg C-vitamint tartalmaz és finom szörpöt, lekvárt készíthetünk belőle. Balinkán próbálunk szerencsét, ahol a som mellett még bodzabogyót is gyűjtünk. A bodza is igen gazdag vitaminban, ásványi anyagban, immunerősítő lekvár, szörp készülhet belőle. A lekvárnak való gyümölcsökön kívül az utunkba eső gyógynövényekből is szedünk majd.

Túravezető: LENCSÉS RITA gyógynövény szakértő
Részvételi díj: 1.800 Ft

Megközelítés egyénileg autóval, vagy a székesfehérvári buszpályaudvar 15-ös kocsiállásáról 8.40-kor induló járattal lehetséges. A találkozó 9.30-kor lesz a bodajki ifjúsági tábor elnevezésű buszmegállónál
A kirándulásra érdemes hozni kosarat, vászon táskát, papírzacskót, vágó szerszámot, a termésekhez kis vödröt, és a kóstoláshoz poharat. Ne feledkezzünk el a napvédő felszerelésről sem. A túra kb. 13.00 óráig tart.

A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges, e-mailben, vagy telefonon az alábbi címeken, számokon: krizsany.anna@szikm.hu, 70/338-6173 - lencsesrita82@gmail.com, 30/296-6480

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A programjaink időjárásfüggőek, célszerű a túrák előtt mindig tájékozódni a megadott elérhetőségeken.
Az esemény sajtónyilvános.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Térkép

Cím: Székesfehérvár