Programkereső

Tök ősz – Családi délután gyerekprogramokkal

Ingyenes
A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi eseménye, a Tök ősz idén október 31-én, csütörtökön 15–19 óra között várja a közönséget ötállomásos rémtúrával, kézműveskedéssel, gasztronómiai foglalkozással, arcfestéssel, szabadulószobával – no meg természetesen tökfaragással! A belépés ingyenes.

Évek óta nagy siker a Tök ősz rendezvény, amely mindig a halloweenhez közel, idén pedig pont azon a napon várja a családokat közös mókázásra, játékra, no meg az ilyenkor elmaradhatatlan tökfaragásra a városrész közösségi központjába. Idén sem lesz másképp: október 31-én 15 órakor nyílik a ház kapuja, hogy aztán este hétig kicsik és nagyon jól szórakozzanak a sokféle programon.

Tök ősz

Családi délután gyerekprogramokkal

2024. október 31., csütörtök 15.00–19.00


Undi… de rémesen finom! – Madarász Ildikó boszorkánykonyhája, interaktív gasztro show

Arcfestés rémisztő mintákkal

Tökfaragás – előzetes regisztráció a lap alján lévő űrlapon

Szörnyek szörnyű szeánsza – 5 állomásos rémtúra

Tökös szabadulás a rémes szobából

Kézműveskedés: denevérbáb, halloweeni füzér, ablakdísz és lakásdekoráció készítése szellemekkel, denevérekkel, pókokkal

Hagyománya van már az eseményen a több állomásból álló próbatételeknek – idén a Szörnyek szörnyű szeánsza című rémtúrán vehetnek részt a gyerekek. A történet szerint a mesék mitikus lényei halloweenkor kiszabadulnak a könyvek lapjairól, és csakis a legbátrabb, legokosabb, legtalálékonyabb kalandorok állíthatják meg és zárhatják vissza őket a mesékbe, ha teljesítik öt állomás feladatait – ezek sikeres elvégzése után a szerencsés szörnyvadászoknak jutalom üti a markát.

Undi – de rémesen finom! Madarász Ildikó, a vidék háziasszonya nem először vesz részt a Tök ősz eseményen. Ezúttal is halloweeni édességek kerülnek majd ki a boszorkánykonyhájából, ahol a gyerekeké a főszerep: többek között virslimúmiát, koponyás bólét, boszorkányseprűt készíthetnek, rémisztő fantázianevű édességeket kóstolhatnak.

A közös tökfaragás a rendezvény kihagyhatatlan része: csak a fantázia szab határt, hogy vigyorgó vagy éppen vicsorgó „tökfejeket” alkotnak-e a résztvevők. A faragásra előzetesen jelentkezni kell  ezen az oldalon, hogy mindenkinek jusson tök. A szervezők kérik, hogy mindenki hozzon magával a faragáshoz alkalmas eszközöket!

A hallooweeni kézműves foglalkozáson denevérbábot, halloweeni füzért, ablakdíszt és más lakásdekorációkat lehet készíteni szellemekkel, denevérekkel, pókokkal. Természetesen lesz arcfestés is, ahol a halloweeni hangulathoz illő mintákat választhatnak majd a jelentkezők, a vállalkozó kedvűek pedig a tökös szabadulószoba rejtélyének megoldásával is múlathatják az időt.

A rendezvény sajtónyilvános. A helyszínen büfé működik.

A jelentkezési lap direkt linkje: https://forms.gle/WgUNNnSqfyyeX3cG6

 

Esemény weboldala

Facebook oldal

Térkép

Cím: Székesfehérvár, Farkasvermi út 2.