Programkereső

Esélyteremtés, új lehetőségek Fejér megyében

  • 2019.09.30.

A „Fejér megyei felzárkóztatás-politikai együttműködés fejlesztése” című projektet a Fejér Megyei Önkormányzat azért indította el, hogy hozzájárulhasson a kihívásokkal küzdő lakosok életének javításához. A projekttel kapcsolatosan kérdeztük Dr. Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnökét.

dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke

„Rohamosan változó világunkban mindenki életében lehet olyan élethelyzet, amikor támogatásra, segítő kézre, vagy éppen csak egy kis biztatásra van szüksége ahhoz, hogy túljusson a nehéz időszakon. Kevésbé szerencsés embertársainknak már az életút indulása is komoly kihívásokkal terhes, ők családi, egészségi, vagy éppen kulturális hátrányokkal indulnak. A mintegy 65 millió forintos projekt végső kedvezményezettjei a mélyszegénységben élők, a romák, a nők, a gyermekek, az idősek, a fogyatékkal élők”- hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke.

A projekt 36 hónapos megvalósítási időszaka a célcsoportokat érintő intézkedésekre, társadalmi folyamatokra összpontosít. A következő években a Fejér Megyei Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a már működő, esélyteremtő együttműködések munkájának összehangolására, illetve a települési önkormányzatok esélyteremtési intézkedéseinek feltérképezésére. Fejér megyén belül összegyűjtésre kerülnek, hogy hol, milyen szolgáltatások találhatók, valamint esetlegesen arra is fény derülhet vannak-e esélyegyelőséget érintő hiányosságok.

„Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy ennek nyomán együttműködésekre, megoldásokra törekedjünk, és erre késztessünk másokat is” – mondta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke.